Iun 9, 2023, 13:17

O după-amiază cu generalul Coldea

coldea se uita pe furis

SRI a fost și la Bookfest. Principiul „ochiul și timpanul” funcționa și aici, căci probabil era cea mai mare aglomerare de oameni din București, și încă unul și unul – de la intelectualii lui Băsescu la toată Administrația Prezidențială. Se știe că unde se adună oameni, se vorbește mult și trebuie cineva să îi privească și să tragă cu urechea.

La standul RAO, unde s-a lansat cartea aniversară a SRI, 25 de ani de la înființare, a fost practic saună. Saună și Coldea. Bine, a fost multă lume cu greutate pe umeri, de la generalul Iulian Vlad, șeful Securității de pe vremuri, la George Maior, cam trist (o fi America o mare chestie dar parcă tot mai bine era să fie tatăl lor în țară), Vasile Dâncu (cu pantaloni alb-rozalii), Virgil Măgureanu (îmbrăcat ca un bunicuț de la Apaca, gen „nu sunt mega-bogat și nu mai controlez nimic în țara asta”), Georgian Pop, șeful comisiei SRI din Parlament, foarte atent să fie pe placul noului director, Hellvig, Radu Stroe, încă îndurerat că Iovan și doctorii ăia s-au decis să cadă cu avionul în Apuseni fix în mandatul lui de la Interne.

A fost Cristoiu. Despre care chiar organizatorii se întrebau cine l-o fi invitat pe el să vorbească la lansarea cărții și de ce. Pe margine au chibițat Cozmin Gușă, Rareș Bogdan și descoperitul Turcescu, cu noua soție, foarte însărcinată.

Și au fost și cîteva zeci de figuri palide, încruntate a dureri de dinți, cu siguranță domni de la SRI, după nevorbă, după port. Și cărora le-ar prinde bine, având în vedere aspectul nefericit al celor care nu ies în aer liber, stând toată ziua aplecați la birou și transcriind stenograme, să beneficieze și ei de noua politică de deschidere anunțată de proaspătul lor șef, Eduard Hellvig.

coldea si agatha cristie

Peste toți și printre toți, a fost Coldea. Îmbrăcat studiat gen Sherlock Holmes, omul nu a avut stare. A trecut dintr-un colț în altul, a studiat toate fețele, a stat pe rând în spatele fiecăruia, și-a ciulit urechile și a scanat tot.


coldea si georgian pop

Și la final, la cine s-au așezat femeile să ia autografe pe viitorul bestseller de la Bookfest, monografia SRI? La Hellvig și la generalul Coldea.

edi autografe

Oare doamnei Udrea n-a vrut să-i dea un autograf?

coldea da autografe

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares