Mar 29, 2023, 10:02

O fotografie emoționantă cu un refugiat sirian a devenit virală și a adunat 58 000 de dolari în 22 de ore

sirian

O fotografie cu un refugiat sirian disperat care vindea pixuri pe stradă în Beirut în timp ce o ținea în brațe pe fetița sa adormită, a devenit virală și a generat o campanie umanitară care a adunat 58 000 de dolari în 22 de ore, mai mult de 2500 dolari pe oră, anunță NBC News.

Fotografia a fost postată pe Twitter de norvegianul Gissur Simonarson. Povestea bărbatului misterios care încerca să facă rost de bani pentru a-și hrăni familia în Beirut, Liban, unde sute de mii de sirieni s-au refugiat din cauza războiului a atras mii de oferte de ajutor. Tânărul norvegian care a postat poza a fost asaltat cu oferte de ajutor pentru bărbatul sirian, așa că acesta a pornit pe Twitter o acțiune de căutare a sirianului, folosing hashtag-ul  #buypens.

În 24 de ore bărbatul a fost identificat. Se numește Abdul și își crește singur fetița de 4 ani, Reem, și un băiețel de 9 ani, Abdelillah.

„Reacția publicului a fost uimitoare”, a spus Simonarson la NBC News. Campania de strângere de fonduri pentru Abdul lansată pe twitter a adunat 58 000 de dolari în 22 de ore. A depășit 5000 de dolari în doar 30 de minute.

Abdul, care s-a refugiat în Liban în urmă cu trei ani, fără să reușească să-ți găsească un loc de muncă stabil, este copleșit de suportul internațional pe care l-a primit, susține Simonarson.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares