Iun 6, 2023, 06:03

O licitaţie acordată de STS lui Ghiţă şi prietenului lui Marcel Opriş, reclamată de suedezi la Anti – Frauda UE

Marcel Opris, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), la manifestarea - Ziua Europeana a Numarului Unic de Urgenta 112 - organizata de Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Parteneriatul de afaceri Marcel Opriş-Sebastian Ghiţă- Dumitru Octavian Nicolau a provocat indignarea unei companii din Suedia care a făcut o plângere la Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă al UE, anunţă Hotnews.ro:

„Furnizorul suedez de solutii IT Carmenta CoordCom a sesizat Oficiul european de lupta anti-frauda (OLAF), sustinand ca exista indicii privind o posibila frauda intr-o licitatie demarata in prezent de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS). E vorba de modernizarea infrastructurii hardware si software a sistemului unic pentru apeluri de urgenta 112 in Bucuresti si Ilfov, contract cu o valoare estimata de 12,67 milioane lei (inclusiv TVA), finantat din fonduri UE, a declarat pentru HotNews.ro Hans Djurfeldt, presedinte si CEO al companiei. Carmenta sustine ca singurul consortiu care a licitat, format din  S&T, Teamnet si Quality Business Solutions, nu ar avea capacitatile si drepturile de proprietate intelectuala asupra unei solutii prezente in multe parti din sistemul 112. In replica, Teamnet sustine ca oferta depusa pentru modernizarea 112 prevede livrarea unor noi solutii care completeaza sistemele existente si ca in fata unor astfel de acuzatii din partea competitorilor va apela la toate mijloacele legale necesare pentru a-si apara imaginea. STS nu a comentat acuzatiile.

Datele din SEAP arata, intr-adevar, ca la aceasta licitatie a fost depusa o singura oferta de catre consortiul format din: S&T Romania, Teamnet International (fosta firma a deputatului PSD Sebastian Ghita) si Quality Business Solutions”

Cele două companii, Teamnet Internaţional şi Quality Business Solutions sunt abonate la contractele cu STS-ul condus de Marcel Opriş, separat sau în parteneriat. Teamnet face parte din imperiul de firme al lui Sebastian Ghiţă, iar Quality Business Solutions este compania lui Dumitru Octavian Nicolau, prietenul personal al lui Marcel Opriş. Sopţia lui Nicolau, Adriana Nicolau, a deţinut firma 2KTelekom, pe care a cedat-o în urmă cu câţiva ani familiei Ghiţă. Firma este implicată acum în dosarul de corupţie în care sunt anchetaţi cumnatul premierului ponta şi Sebastian Ghiţă.

Soţia lui Marcel Opriş a fost angajată la una dintre firmele lui Dumitru Octavian Nicolau.

foto ziuadeconstanta.ro

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares