Feb 4, 2023, 19:59

O nouă lovitură pentru bugetul lui Cioloş. Pensiile nu vor mai fi impozitate

psd misto

Senatorul Mihai Fifor, lider al Grupului senatorilor PSD şi preşedinte al Consiliului Naţional PSD, a declarat marţi că votul în cazul propunerii legislative care modifică Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, în sensul abrogării dispoziţiilor prin care veniturile din pensii sunt supuse impozitului pe venit, reprezintă ‘o reparaţie morală, dar şi legislativă pentru bătrânii noştri’.

În urma votului senatorilor, se elimină impozitul pe venit de 16% datorat pentru pensiile mai mari de 1.050 de lei.

‘Votul celor 66 de senatori înseamnă, în primul rând, o reparaţie morală, dar şi legislativă pentru bătrânii noştri. Iniţiativa legislativă, care aparţine senatorilor PSD şi ALDE, este anume gândită pentru cei care ne-au crescut şi ne-au îndrumat paşii în viaţă, astfel încât nicio pensie nu va mai fi supusă taxării. Nu ne putem bate joc de trecutul nostru şi de bunicii noştri’, susţine senatorul Mihai Fifor, potrivit unui comunicat de presă.

El a afirmat că ‘după ani grei de muncă, bătrânii noştri merită tot respectul, sprijinul nostru şi o bătrâneţe mai uşoară, fără niciun impozit pe venit’.

‘În ciuda opoziţiei înverşunate, venită din partea senatorilor PNL, legea a trecut de votul Senatului’, a mai spus Mihai Fifor.

Potrivit comunicatului, propunerea legislativă adoptată de Senat abrogă articolele potrivit cărora cota de impozit este de 16% şi se aplică asupra venitului impozitabil corespunzător fiecărei surse din fiecare categorie, pentru determinarea impozitului pe veniturile din pensii, referindu-se de asemenea şi la articolul legat de stabilirea venitului impozitabil lunar din pensii, precum şi a articolului care reglementează reţinerea impozitului din venitul din pensii.

Totodată, este eliminat şi articolul potrivit căruia deducerea personală se acordă pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de până la 1.500 lei.

‘Senatul a fost prima Cameră sesizată în această problemă, iar social-democraţii au votat cu toţii această iniţiativa legislativă. Sunt optimist că şi deputaţii, care au ultimul cuvânt legat de veniturile pensionarilor, vor acorda, şi ei, un sprijin persoanelor vârstnice din România’, a concluzionat Mihai Fifor, liderul Grupului PSD din Senat.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares