Iun 8, 2023, 02:07

O stradă din Bucureşti se surpă din cauza lucrărilor de la metrou. Toată lumea ştia, nimeni nu a făcut nimic

DCNEWS

Regia Autonomă de Transport București a decis să devieze autobuzele care circulă în zona Eroilor din cauza surpării carosabilului în urma lucrărilor la noua stație de metrou. Mai mult, şoferii au fost sfătuiţi că găsească rute alternative şi să evite zona. Cel puţin 30 de zile vor dura restrucţiile de circulaţie. 14 persoane au fost evacuate, iar 4 dintre ele au fost cazate la un hotel, pe banii constructorului.

Atât constructorul italian cât şi beneficiarul lucrării, Metrorex, spun că asemenea incidente sunt normale. Mai mult, toată lumea pare că ştia că solul este o combinaţie de nisip şi argilă.

„Se ştia despre chestia asta, asemenea incidente am înţeles că au mai avut loc şi în alte oraşe, la Roma, la Barcelona, nu e o situţie care s-a întâmplat la noi.

Reporter: E o eroare a constructorului?

Nu ştiu, ei trebuie să spună, nu noi”, a spus directorul interimar al Metrorex înainte să ajungă la comisia de buget-finanţe pentru a cere bani pentru compania pe care o conduce.

Constructorul este de aceeaşi părere. Spune că ştia despre problemele pe care le are solul. Dar că nimeni nu este vinovat.

„Nu am înteles exact probleama, totul este sub control. Este o situaţie dificilă, avem un stat de nisip , unul de argilă, alt strat de nisip foarte fin cu apă.

Reporter: Se ştia dinainte?

Da!”, a spus reprezentantul constructorului italian.

Primăria Capitalei este pregătită să cazeze şi alţi oameni care vor avea nevoie să fie relocaţi, dacă situaţia se va agrava, deşi constructorul a spus că îşi asumă toate costurile.

„Constructorul a anunţat că a pus în siguranţă perimetrul, nu există risc de prăbuşire.

Reporter: Va trage Primăria Capitalei în vreun fel la răspundere constructorul sau Metrorex?

Cu siguranţă!

Reporter: Cu siguranţă ce?

Cu siguranţă vom trage la….se vor lua măsuri împotriva acestor….întârzierii lucrărilor şi a afectării bunului mers al traficului din Bucureşti. Deocamdată primăria nu se concentrează pe sancţiuni, ci pe măsuri de fluidizare a traficului”, a spus purtătorul de cuvânt al Capitalei.

Autobuzele liniilor 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268, 368 şi 668 vor circula deviat de la strada Ştirbei Vodă cu Splaiul Independenţei, prin Splaiul Independenţei, Şoseaua Cotroceni, strada Dr. Gheorghe Marinescu, bulevardul Eroii Sanitari, strada Carol Davila, apoi traseul de bază.

0 Comentarii

Shares