Mar 29, 2023, 19:49

O susținătoare a refugiaților, candidată la primăria Koln din partea partidului Angelei Merkel, înjunghiată în timpul unui miting

itv.com

Henriette Reker, candidată independentă la alegerile pentru postul de primar din orașul Koln, a fost înjunghiată într-o piață din metropola din vestul Germaniei.

Reker, grav rănită cu cuțitul de către un bărbat de 44 de ani, ‘era responsabilă cu primirea refugiaților la primăria din Koln’, a explicat Wolfgang Albers, comandant al poliției din landul Renania de Nord-Westfalia.

Candidată independentă, dar susținută de conservatorii cancelarului german, Henriette Reker a suferit ‘răni grave’, a precizat Albers, adăugând că starea femeii este ‘stabilă’.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, un bărbat înarmat cu un cuțit a atacat-o pe Henriette Reker (58 de ani) în jurul orei locale 09:00 (07:00 GMT), în apropierea unui punct de informare al Uniunii Creștin-Democrate (CDU) lângă o piață organizată săptămânal în districtul Braunsfeld din Koln, unde făcea campanie înaintea scrutinului municipal de duminică.

Angela Merkel a condamnat si ‘și-a exprimat stupoarea’ după agresiunea comisă împotriva candidatei înjunghiate de un barbat cu motivații rasiste. Cancelarul german s-a interesat de starea de sănătate a candidatei Henriette Reker, 58 de ani, rănită cu lovituri de cuțit în zona gâtului.

La rândul sau, ministrul de interne Thomas de Maizičre s-a declarat ‘profund șocat’ de acest atac ‘îngrozitor și las’. Candidata independentă, dar susținuta de partidul cancelarului Angela Merkel, a fost atacată în contextul unui climat de tensiune crescută în jurul politicii Berlinului de deschidere față de refugiați.

Alte patru persoane au fost rănite în acest incident, printre care unul dintre colaboratorii lui Reker în campania pentru alegerile municipale din Koln din 18 octombrie. Atacatorul a fost arestat la locul incidentului. Poliția și procuratura au lansat o anchetă pentru elucidarea circumstanțelor acestei agresiuni.

Germania așteaptă în acest an aproximativ 800.000 de cereri de azil, un record istoric, dar politica de deschidere pentru refugiați a cancelarului german a provocat critici dure din toate taberele politice.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares