Mar 30, 2023, 04:53

Oamenii lui Gabriel Oprea fac potecă la DNA. Neculai Onțanu, acuzat că a lăsat școlile fără autorizații de funcționare

ontanu

Deputatul PNL Dan Cristian Popescu a anunțat că va depune o plângere la DNA împotriva primarului Sectorului 2, Neculai Onțanu, după ce Direcția pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar a scos la iveală faptul că școlile din sector nu întrunesc condițiile de siguranță prevăzute de lege.

Popescu a publicat un document semnat de directorul Direcției pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar, care atrage atenția că unitățile de învățământ din sectorul administrat de Onțanu nu au documentele care să arate că pot funcționa fără „consecințe grave pentru siguranța și protecția la incendiu a elevilor”

„Prezint public dovada fără echivoc că până acum Primăria Sectorului 2 nici măcar nu s-a interesat dacă școlile din administrarea sa întrunesc condițiile de siguranță necesare funcționării!
Voi sesiza DNA luni dimineață!”, a declarat deputatul PNL.

Totodată, Popescu îi cere lui Onțanu să închidă școlile din Sectorul 2:

„conform legii, îi cer public primarului Sectorului 2, Neculai Onțanu, închiderea temporară, până la remedierea situației, a tuturor unităților de învățământ din sector care nu întrunesc condițiile de singuranță conform legii, dar și demiterea imediată a directorului executiv, Mihail Geangu, pentru incompetență.

Am luat act de declarația premierul interimar Sorin Cîmpeanu care a afirmat sâmbătă că, din cele 19.000 de școli din România, doar 7% au autorizație cu privire la protecția contra incendiilor.
 
De asemenea, prin documentul emis de Mihail Geangu, director executiv al Direcției Generale pentru Administrația Patrimoniului Imobiliar Sector 2, se arată că la nivelul Primăriei Sectorului 2, până la data de 05.11.2015, nici măcar nu a existat interesul de a afla ce unități de învățământ au sau nu aviz din partea ISU.
 
În consecință, conform legii, îi cer public primarului Sectorului 2, Neculai Onțanu, închiderea temporară, până la remedierea situației, a tuturor unităților de învățământ din sector care nu întrunesc condițiile de singuranță conform legii, dar și demiterea imediată a directorului executiv, Mihail Geangu, pentru incompetență.”

ontanu dna

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares