Ian 31, 2023, 02:17

Obama a sosit în Kenya. Bunica lui îl așteaptă cu mămăligă

sursa foto Sunday Times

Președintele SUA a sosit la Nairobi, în prima vizită a unui șef de stat americam în Kenya. Obama a fost întâmpinat la aeroport de sora sa, Auma Obama, și de președintele Kenyei, Uhuru Kenyatta.

Sora sa a scris pe Twitter „Fratele meu sosește acasă și nu mai putem de fericire. Bine ai venit, frățioare!”

auma obama

Obama nu are programată și o vizită în satul tatălui său, pentru a-și vedea familia, dar bunica sa, Sarah, a declarat reporterilor Reuters, citați de Sunday Times, că ea îl așteaptă cu mâncarea sa preferată, ugali – mămăligă din porumb alb. „Mama Sarah”, bunica de 94 de ani a președintelui SUA, le-a spus jurnaliștilor că Barry, cum îi spune ea nepotului, a fost foarte fericit când a sosit prima dată în Kenya. „Voia să știe totul despre tatăl său și noi eram bucuroși, pentru că auzisem atât de multe despre Barry, dar nu crezusem niciodată că o să-l întâlnim”.

Fratele mai mare al lui Obama, Malik, se plânge însă că a aflat din ziare despre vizita președintelui SUA. „Ar fi trebuit să-și anunțe familia și să se ducă și la mormântul tatălui său”, a spus Malik.

Bunica Sarah spune însă că ea și-a văzut nepotul acum o lună, când s-a dus la New York pentru a-l întâlni. „Era foarte fericit să mă vadă și foarte afectuos. O să se întoarcă aici când își va termina mandatul de președinte, să mănânce mămăligă făcută de mine. Și poate să rămână aici, pentru totdeauna”.

Sora lui Obama il intampina la aeroport
Sora lui Obama il intampina la aeroport

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares