Mar 30, 2023, 10:35

SUA analizează cererea de extrădare a ucigaşului leului Cecil în Zimbabwe

walter palmer

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a anunţat că Administraţia Obama analizează cererile de extrădare venite din partea statului Zimbabwe şi din partea cetăţenilor americani pe numele lui Walter Palmer, dentistul obsedat de vânătoare care l-a ucis pe Cecil, leul-simbol al statului Zimbabwe. O petiţie semantă de 146 000 de persoane a fost înaintată Casei Albe, anunţă CNN. Semnatarii cer ca Walter Palmer să fie extrădat în ţara africană pentru a fi judecat pentru crima sa. Pentru a putea primi un răspuns din partea Preşeintelui american, petiţia ar fi avut nevoie doar de 100 000 de semnături.

 CNN anunţă că Palmer a dispărut de acasă după ce şi-a închis cabinetul medical din cauza protestelor americanilor

Uciderea leului Cecil a provocat mişcări de protest în toată lumea, punându-se presiune pe autorităţile occidentale pentru a cere liderilor africani să interzică vânătoarea pe teritoriul ţărilor lor. Singura ţară din africa unde vânarea animalelor mari este interzisă este Kenya. În sudul Africii, vânarea leilor, elefanţilor, rinocerilor, gheparzilor, este permisă contra unor sume de bani.

Povestea lui Cecil a emoţionat întreaga Planetă, cei care l-au fotografiat de-a lungul anilor postând pe internet instantanee cu frumoasa felină.

Pe Twitter a apărut şi ultima fotografie făcută leului Cecil în viaţă

cecil

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares