Oct 21, 2021, 15:20

Obama anunță că SUA vor prelua 10 000 de refugiați sirieni

obama

Președintele american Barack Obama a cerut administrației sale să se pregătească să primească cel puțin 10.000 de refugiați sirieni în următorul an fiscal, care începe la 1 octombrie, a anunțat joi un purtător de cuvânt al Casei Albe, relatează Reuters, EFE și AFP, citate de Agerpres.

Cifra reflectă o ‘creștere semnificativă’ a angajamentului SUA de a accepta refugiați din Siria, țară lovită de un război civil, și de a le asigura nevoile de bază, a precizat secretarul de presă Josh Earnest.

Statele Unite vor găzdui mai mulți refugiați sirieni pe teritoriul lor, a anunțat miercuri și secretarul de stat John Kerry, o schimbare de poziție din partea Washingtonului, care s-a limitat până acum la circa 1.500 de sirieni primiți din 2011.

„Tocmai m-am întâlnit cu membrii Congresului. Ne-am angajat să creștem numărul (de refugiați sirieni) pe care îi vom primi. Analizăm cu atenție numărul exact pe care îl putem gestiona”, a declarat miercuri șeful diplomației americane la ieșirea dintr-o reuniune la Capitol Hill privind dosarul imigranților și refugiaților din Europa.

De la începutul războiului civil din Siria, SUA au primit circa 1.500 de refugiați, alți 300 urmând a mai sosi până în octombrie, a precizat Departamentul de Stat.

SUA sunt sub presiune internațională de mai multe zile pentru a găzdui mai mulți refugiați.

0 Comentarii

Shares