Sep 20, 2021, 14:30

Obama dezvăluie ce a discutat cu Putin. „Putin i-a trimis bani și arme lui Assad”

putin obama

Președintele SUA, Barack Obama, a dezvăluit vineri, într-o conferință de presă, ce a discutat cu Vladimir Putin la New York, declarând că liderul Rusiei nu a trimis trupe în Siria ca semn al puterii sale, ci ca semn de slăbiciune. „Clientul său, Assad, se clătina și nu mai era suficient să îi trimită arme și bani”, a spus Obama.

Acesta susține că i-a spus lui Putin că Statele Unite nu vor fi niciodată de acord ca Bashar al Assad să rămână în fruntea statului sirian. „Motivul pt ca assad este încă în funcție este pentru că Rusia și Iran l-au susținut. În discuțiile cu Putin am fost foarte clar, trebuie să avem o perioadă de tranziție politică, fără Assad, pentru că nu se poate să îl reabilităm”, a spus Președintele american. Acesta i-a transmis liderului de la Moscova că Statele Unite sunt dispuse să colaboreze pentru o tranziție la un regim democratic în Rusia, dar că o soluție militară nu va funcționa.

 

„Putin a zis că el nu vede diferența între ISIS și opoziția față de Assad, că din punctul lui de vedere sunt teroriști cu toții. Problema este Assad și brutalitatea lui față de sirieni care trebuie să înceteze. Nu vom coopera cu o campanie rusească care vrea să distrugă opoziția”, a explicat Obama.

 

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares