Mar 29, 2023, 15:24

Obama insistă: SUA vor primi 10 000 de regugiaţi sirieni. Guvernatorii statelor americane refuză

obama

Preşedintele american se luptă cu opoziţia republicanilor şi a guvernatorilor din majoritatea statelor americane, care refuză să primească cotele de refugiaţi sirieni pe care SUA s-au angajat să le preia din Europa.

În timp ce majoritatea guvernatorilor au anunţat că refuză să primească refugiaţi, iar republicanii au făcut din asta un sibiect de campanie electorală în contextul alegerilor primare pentru candidaţii la prezidenţiale, Barack Obama a postat pe Twitter o serie de mesaje în care susţine că Statele Unite că America poată să asigure securitatea proprie şi în acelaşi timp să întâmpine refugiaţi care caută adăpost din calea ISIS.

„Pe parcursul anului vitor şi după ce vor trece prin cele mai ridicate teste de securitate, vom găzdui cel puţin 10 000 de refugiaţi care fug de violenţele din Siria. Ne concentrăm în asigura adăpost celor mai vulnerabili dintre sirieni – femeile, copiii şi supravieţuitorii torturii. Nu este ceva nou pentru noi săgăzduim cele mai vulnerabile persoane din lume care caută siguranţă în America. Am primit 3 milioane de refugiaţi începând cu 1975”, a spus Obama

„Să trântim uşa în nasul refugiaţilor ar însemna să trădăm cele mai înalte valori ale noastre. Nu aşa suntem noi. Şi nu asta vom face”, a mai spus Preşedintele american.

Refugee-map

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares