Mar 30, 2023, 04:38

Obama: trupele SUA rămân în Afganistan VIDEO

foto pete souza, whitehouse.gov

Statele Unite şi aliaţii au decis menţinerea a 9.800 de militari americani în Afganistan în cursul anului 2016 şi a 5.500 în 2017, a anunţat, joi, preşedintele american, Barack Obama.

„În decembrie 2014, la peste 13 ani de când Statele Unite au fost atacate de reţeaua teroristă Al-Qaida, misiunea combatantă în Afganistan s-a încheiat. Nu vom permite persistenţa terorismului în Afganistan”, a declarat Obama.

„Am decis menţinerea numărului actual de militari, 9.800, în cea mai mare parte a anului viitor. Misiunea lor nu se va schimba. În al doilea rând, am decis menţinerea a 5.500 de militari la Kabul şi Kandahar după sfârşitul anului 2016”, a precizat preşedintele Statelor Unite.

„În unele zone ale ţării, situaţia rămâne fragilă şi există riscul deteriorării. Promitem poporului afgan, care a suferit atât de mult, un Afganistan stabil şi unit. Militarilor noştri le promitem că îi vom aduce înapoi şi îi avertizăm că Afganistanul rămâne un loc periculos. Douăzeci şi cinci de americani au murit în Afganistan anul acesta”, a adăugat Obama.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares