Iun 7, 2023, 12:16

Odă Generalului Iubit. Gabriel Oprea a mai avut o întâlnire cu Iohannis

OPREA SI NICOLICEA

După semnarea decretului de numire a lui Gabriel Oprea în funcţia de premier interimar, acesta a mai făcut o vizită la Palatul Cotroceni, luni seara, pentru o nouă discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru a stabili datele colaborării instituţionale între cele două palate.

La 12 ore distanţă, liderii PNL s-au arătat foarte încântaţi de numirea lui Gabriel Oprea în funcţia de prim-ministru interimar.

Primvicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi, că „Oprea era cel mai în măsură să preia funcţia de prim-ministru”.

Co-preşedintele PNL Vasile Blaga a declarat şi el că Gabriel Oprea îndeplineşte condiţiile de a fi premier interimar, dar, potrivit Constituţiei, va fi pe o perioadă de 45 de zile, după care nu mai există guvern.

„Au fost îndeplinite condiţiile cerute de preşedinte, respectiv analizele medicale ale premierului. Domnul Oprea este şi vicepremier în funcţie, votat ca atare de Parlament, asigură în acest moment şi majoritatea, deci îndeplineşte acest condiţi”, a spus Blaga.

El a adăugat că, potrivit Constituţiei, Oprea poate îndeplini toate atribuţiile primului ministru pentru o perioadă de maximum 45 de zile. „După care nu avem guvern, pentru că şi premierul Ponta este membru al guvernului şi un interimat nu poate dura decât maxim 45 de zile, după 45 de zile nu mai este ministru, nu mai este prim-ministru şi dacă nu avem prim ministru, nu avem guvern?, a explicat Blaga.

Întrebat dacă are informaţii că Victor Ponta „nu se mai întoarce”, Blaga a spus că nu vrea să facă astfel de speculaţii.

Generalul Oprea a avut grijă ca în prima zi a mandatului său de şef al Executivului să se întâlnească şi cu directorul SRI, şi cu şeful Poliţiei, şi cu ambasadorul Mari Britanii, pentru asigurarea liniştii atât în ţară cât şi peste hotare, după care a mers în Parlament unde a asigurat susţinerea necesară pentru Strategia de Apărare elaborată de Klaus Iohannis.

În primul său discurs de premier, Oprea a avut grijă să amintească că este militar şi a încheiat cu un apel la ajutorul Divin:

„În asemnea momente trebuie să ne unească buna credinţă. Am convingerea că astăzi vom adopta această strategie. Ca preşedinte al UNPR şi ca militar sunt un susţinător a ceea ce însemană securitate naţională.Voi vota cu toată convingerea pentru strategia naţională de apărare. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a spus Oprea.

O altă grijă a fost legată de imortalizarea, foto şi video, a istoricului discusr, în sala de plen a Parlamentului fiind convocaţi în acest scop un fotograf şi un cameraman (vezi foto)

fotograf pt gabi oprea

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares