Mai 28, 2023, 15:23

Oferta lui Sorin Oprescu pentru turiștii străini: gunoaie de 350 de milioane de euro în Centrul Vechi

gunoaie dimbovita 2

Exact la intrarea în Centrul Vechi al Capitalei, zona cea mai vizitată de turiștii străini și de bucureșteni, poate fi admirată albia râului Dâmbovița, aproape secată și plină de gunoaie printre care se plimbă cetățeni în căutare de lucruri refolosibile.

Cine ar trebui să curețe Dâmbovița e un mister. Dacă întrebi la Primărie, ți se răspunde că cei de la Ministerul mediului, dacă întrebi la Ministerul Mediului, ți se răspunde că cei de la Primărie. Ambele instituții au semnat în 2012 un protocol pentru consolidarea castei râului Dâmbovița și reabilitarea rețelei de canalizare. Valoarea proiectului este de 353 de milioane de euro, bani obţinuţi din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial pentru Mediu Axa 5.

„Lucrările constau în consolidarea castei râului Dâmboviţa, Lacul Morii şi zona Tânganu. Trebuie să vă imaginaţi faptul că râul Dâmboviţa este exact ca un canal deschis în care nu mai are loc drenajul natural. Prin aceste lucrări hidrotehnice se rezolvă drenajul aluviunilor prezente în acest râu”, spunea în 2012 ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, după semnarea protocolului.

După 3 ani, Râul Dâmbovița nu mai este un canal deschis, ci o groapă de gunoi deschis exact în mijlocul orașului.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares