Iun 7, 2023, 21:09

Oficial german refuză să se vadă cu Victor Ponta: „el trebuie să stea de vorbă cu alte persoane şi cu alte instituţii”

Gunther Krichbaum

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, a declarat că în timpul vizitei la Bucureşti nu a solicitat o întâlnire cu premierul Victor Ponta pentru că „el trebuie să stea de vorbă cu alte persoane şi cu alte instituţii”, în contextul acuzaţiilor care i se aduc. În schimb, politicianul german, după întâlnirea pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu Preşedintele Klaus Iohannis, şi-a programat întrevederi cu Traian Băsescu şi Mircea Geoană. 

„Nu am solicitat o întrevedere cu prim-ministrul Victor Ponta pentru că suntem de părere că trebuie să stea de vorbă deocamdată cu alte persoane şi instituţii. Domnia sa a fost trimis în judecată şi reamintesc un fapt petrecut în Germania, fostul preşedinte federal Christian Wulff s-a retras din funcţie şi asta înainte de a fi trimis în judecată, în momentul în care abia fuseseră anunţate cercetările penale. Este un lucru ce ţine de cultura politică. Noi dorim să evităm distrugerea reputaţiei unei funcţii. E un principiu democratic, iar democraţia e singurul bun pe care îl avem”, a declarat Krichbaum, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Ambasadei Germaniei la Bucureşti, citată de Mediafax.

„Ştiu că este un subiect sensibil, trebuie să afirm cu tărie că pentru mine prim-ministrul Ponta e nevinovat şi rămâne nevinovat până când instanţa va decide nevinovăţia sau vinovăţia sa, dar acest lucru trebuie să fie valabil nu mai devreme de această decizie”, a adăugat el.

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag a vorbit şi despre blocarea ridicării imunităţii în Parlamentul de la Bucureşti, afirmând că „imunitatea nu reprezintă privilegiul unui parlamentar, ci este o protecţie a libertăţii instituţionale” şi că „unii ar trebui să se gândească mai bine”.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares