Iun 4, 2023, 00:35

Oficial ucrainean: 100 000 de militari ruși amenință Ucraina

russia-ukraine-war-sevastopol-crimea-georgia

Ministrul ucrainean al Apărării Stepan Poltorak a declarat luni, la o reuniune a Consiliului interparlamentar Ucraina-NATO, că în zonele „ocupate” din regiunea ucraineană Donbas (est) se află 42.500 de „terorişti şi militari ruşi”, relatează Ukrinform în pagina electronică, citat de Mediafax.

„În prezent, contingentul comun al forţelor armate ruseşti şi unităţilor armate ilegale staţionate pe teritoriile ocupate temporar ale regiunilor Doneţk şi Lugansk este de 42.500 de persoane”, a declarat Poltorak, potrivit unui corespondent Ukrinform.

Insurgenţii şi-au dublat atacurile asupra poziţiilor aflate sub controlul trupelor ucrainene la sfârşitul lui mai şi începutul lui iunie, în comparaţie cu situaţia in aprilie, a declarat ministrul.

„Rusia îşi menţine forţele de-a lungul frontierei cu Ucraina”, a mai declarat ministrul ucrainean.

 „Numărul total al militarilor Federaţiei ruse (meţinuţi în zona de frontieră) este de 55.000, iar al unităţilor de armament şi echipament de 3.700”, a adăugat el.Forţele armate ucrainene apreciază că „teroriştii” urmează să-şi concentreze eforturile asupra creării şi conducerii forţelor armate ale „republicilor populare” de la Doneţk (DPR) şi Lugansk (LPR).

„Numărul total al militarilor Federaţiei ruse (meţinuţi în zona de frontieră) este de 55.000, iar al unităţilor de armament şi echipament de 3.700”, a adăugat el.

Forţele armate ucrainene apreciază că „teroriştii” urmează să-şi concentreze eforturile asupra creării şi conducerii forţelor armate ale „republicilor populare” de la Doneţk (DPR) şi Lugansk (LPR).

 

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares