Mar 25, 2023, 22:21

Oligarhul pro-rus Plahotniuc, nominalizat pentru funcția de premier în Republica Moldova

plahotniuc

Biroul politic al Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM) a decis să-l propună pe Vlad Plahotniuc la funcția de premier. Anunțul a fost făcut de unul dintre liderii democraţi după ce Plahotniuc a susținut un scurt discurs în fața simpatizanților PDM adunați la Teatrul de Operă și Balet de la Chișinău.

Un scenariu perfect pentru planul cel mare al pro-ruşilor, potrivit presei de la Chişinău – anume forţarea suspendării preşedintelui Timofti. Asta pentru că este puţin probabil ca şeful statului să accepte propunerea alianţei proruse formate în jurul miliardarului Plahotniuc, “sforarul” politicii basarabene.

În plus, două mitinguri de amploare se desfășoară, miercuri, la Chişinău, unul pentru desemnarea lui Plahotniuc ca şef al guvernului, celălat împotriva acestei decizii.  Potrivit Unimedia, Bulevardul Ștefan cel Mare a fost deja blocat de protestatari, iar clădirea Guvernului este păzită de zeci de polițiști.

O majoritatea parlamentară din care fac parte 56 de deputați din cei 101 ai legislativului de la Chișinău a luat naștere la Chișinău prin trădarea a 7 deputați ai PLDM, formațiune a foștilor premieri Valeriu Streleț și Vlad Filat( acesta din urmă aflându-se în prezent în arest preventiv sub acuzații de corupție).

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares