Mar 24, 2023, 23:44

Omul care a scos Marea Britanie din UE încearcă să își explice eșecul. Farage: Oricum intram în recensiune

_70200133_farage_boris_ap_afp464

Euroscepticul Nigel Farage, liderul extremiștilor britanici de la UKIP (n.r. Partidul Independenței), își pregătește apărarea pe fondul criticilor că este principalul vinovat pentru rezultatul referendumului. Deși susține că există nenumărate oportunități în afara pieței unice pe care Regatul va fi nevoit să o părăsească odată cu Brexitul, Farage spune că Marea Britanie se îndrepta oricum spre o ușoară recesiune, chiar și fără referendum.

„Nu este nimic nou aici. Cred că oricum ne îndreptăm spre o uşoară recesiune, care nu are nicio legătură cu ieşirea din UE”, a spus Farage pentru Telegraph.

Farage a fost aspru criticat după rezultatul referendumului pentru că, alături de Boris Johnson, celălalt lider al campaniei Leave, și-au retras promisiunile principale făcute în campanie. Astfel cei doi au spus la distanță de nici 24 că nu pot asigura nici că vor putea opri valul de imigranți și nici că banii care mergeau la Bruxelles vor fi alocați pentru Sănătate.

Pierderea accesului la piaţa unică europeană după ieşirea din UE va fi „catastrofală” pentru Marea Britanie, a afirmat ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, avertizând că Londra va pierde şi controlul asupra imigraţiei

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares