Mar 29, 2023, 20:11

Omul de casă al lui Gabriel Oprea, demis de la șefia ROMATSA la presiunea sindicaliștilor

codruta si gabita2

Ion Aurel Stanciu, directorul general al ROMATSA, a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, printr-o decizie semnată de premierul Victor Ponta şi publicată marţi în Monitorul Oficial, anunță Mediafax.

Demiterea lui Stanciu a fost principala revendicare a sindicaliștilor de la ROMATSA care au amenințat cu greva generală începând cu 1 septembrie. Ion Aurel Stanciu este un apropiat de-al lui Gabriel Oprea și a ajuns în fruntea Regiei cu sprijinul acestuia. După numirea sa în funcție a fost adusă pe un post de conducere la ROMATSA si fosta secretară a UNPR, Elena Ghenea.

 

Controlorii de trafic aerian ROMATSA au anunţat luni că vor intra în grevă generală din 1 septembrie, dacă cele 14 revendicări pe care le au nu vor fi soluţionate, ei susţinând că problemele lor sunt „de viaţă şi de moarte” şi privesc siguranţa călătorilor.

Luni, sindicaliştii de la ROMATSA au discutat cu ministrul Transporturilor, Iulian Matache.

La ieşirea din sediul Ministerului Transporturilor, Gabriel Tudorache, unul dintre liderii sindicaliştilor din Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), a spus că nu mai există altă soluţie decât să ceară sprijinul societăţii civile, pentru că se luptă cu „un sistem bolnăvicios”.

„Este imposibil şi nu mai avem încredere să putem să mai negociem, reiterând inclusiv faptul că toate înţelegerile pe care le-am avut cu domnul ministru aici de faţă, cu directorul celălalt general Cârnu (Fănică Cârnu, directorul general adjunct al ROMATSA, n.r.), nu s-a ţinut cont de el, în această măsură nu avem niciun fel de posibilitate sau de încredere, de faţă cu domnul ministru, domnul Stanciu (Aurel Stanciu, directorul ROMATSA, n.r.) afirmând «Da’ ce am fost eu aici? Nu am făcut eu acest lucru»”.

Angajaţii ROMATSA îl acuzau pe directorul Aurel Stanciu că nu a respectat nimic din ceea ce sindicaliştii au stabilit, în scris, cu Ministerul Transporturilor.

„Singura grijă a domnului Stanciu este să înființeze direcții și servcii noi, cu directori, secretare și tot aparatul birocratic ce se vor impuse în stil sovietic, făra un minim studiu de impact, fără licențe și autorizari/certificari (a se vedea raportul Autoritatii Aeronautice Civile). Noi credem ca ierarhizarea valorilor și înlăturarea infractorilor din pozițiile cheie ale statului roman sunt probleme ce țin de interesul national”, se mentiona într-o scrisoare deschisă trimisă de liderul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din Romania, Andreiaș Păduraru, lui Gabriel Oprea.

Sindicaliștii l-au acuzat deschis pe Gabriel Oprea că a militarizat regia „cu generali”.

Directorul general al ROMATSA, Aurel Stanciu, declara la rândul său că sindicatele au avut o poziţie inflexibilă privind solicitările angajaţilor şi că unele dintre acestea „exced prevederile legale”.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares