Mai 28, 2023, 03:08

OMV Petrom, creştere de 122% faţă de primul trimestru

Petrom OMV

Singurul producator de petrol şi gaze din România, a anunţat un profit net de 691 milioane de lei, în creştere cu 122% în al doilea trimestru al anului, în timp ce vânzările companiei au ajuns la 4,5 miliarde de lei, cu 16% mai mici faţă de perioada similară a anului trecut. Astfel, Petrom recuperează pe hârtie terenul pierdut în prima parte a anului, potrivit Ziarul Financiar.

Cu toate acestea, profitul net al OMV Petrom a scăzut per total în primele 6 luni cu 25%, ajungând la 1,03 miliarde de lei, față de aceeași perioada a anului trecut, când rezultatul net înregistrat a fost de 1,38 miliarde de lei.

“În primele şase luni, ne-am concentrat pe asigurarea unei afaceri durabile şi profitabile într-un mediu de piaţă cu preţuri mici la ţiţei ce ar putea dura. Am implementat măsuri de reducere a costurilor de operare şi de creştere a eficienţei operaţiunilor noastre, siguranţa muncii rămânând, însă, principala noastră prioritate”,  a declarat Mariana Gheorghe, CEO-ul companiei, potrivit Capital.

Pentru a doua jumătate a anului, Guvernul a anunţat consultări publice privind mediul fiscal şi de reglementare.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 66 milioane bep ( (barili echivalent petrol) în 2014. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a circa 780 benzinării, la sfârşitul lui 2014.

0 Comentarii

Shares