Feb 3, 2023, 10:04

Oprea vorbește la o săptămână după moartea polițistului Gigină

oprea

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, face luni, ora 11, prima declaraţie de presă la aproape o săptămână de la accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină. Asta după ce ieri a avut loc prima manifestație împotriva lui Gabriel Oprea.

„Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, va susţine luni, 26 octombrie a.c., începând cu ora 11.00, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, o declaraţie de presă”, s-a anunțat pe site-ul MAI.

Klaus Iohannis i-a cerut ieri lui Gabriel Oprea, dar și premierului Victor Ponta să dea explicații în acest caz, considerând inexplicabil modul în care guvernul a tratat moartea polițistului „la nivel politic”.

O petiţie online intitulată „Demisia, Oprea! Încetaţi abuzul de coloane oficiale!” şi iniţiată la două zile după accidentul în care a murit poliţistul Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a vicepremierului, a adunat în patru zile aproape 16.000 de semnături.

Iniţiatorii şi semnatarii petiţiei mai cer Parlamentului începerea unei anchete privind folosirea coloanelor oficiale în trafic şi a însemnelor oficiale de către maşinile oficiale ale instituţiilor (inclusiv afişarea însemnelor oficiale pe maşini private). Semnatarii mai solicită demiterea şefilor Brigăzii Rutiere a Capitalei şi a comisarilor „care au permis folosirea ilegală de către ministrul Gabriel Oprea” a coloanei oficiale, în 20 octombrie, din care a făcut parte agentul de poliţie Bogdan Gigină.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares