Ian 31, 2023, 00:24

Orban: Eu nu vreau pensie de parlamentar

foto paginademedia.ro

Liderul deputaţilor PNL Ludovic Orban a declarat, joi, că el niciodată nu va face cerere pentru a beneficia de pensie specială pentru parlamentari, arătând că liberalii vor încerca în continuare să împiedice intrarea în vigoare a legii pensiilor pentru parlamentari.

„Eu în niciun caz nu voi beneficia, dacă va rămâne în vigoare până mă voi pensiona şi dacă voi prinde pensia, că până atunci mai am încă o lungă perioadă până să ajung, eu am spus nu voi beneficia de acest privilegiu, nu voi face cerere niciodată”, a spus Orban, întrebat dacă va face cerere de a beneficia de pensie specială, potrivit legii pensiilor parlamentarilor.

El a arătat, citat de Mediafax, că PNL a votat împotriva proiectului şi încearcă în continuare să împiedice intrarea în vigoare a acestuio proiect.

„PNL a votat împotriva acestui proiect, încă studiem dacă exisă motive temeinice pentru a fi atacată la CC, încă legea nu este în vigoare, mai sunt mulţi paşi procedurali până să fie promulgată şi publicată în MO aşa că nu avem ce să discutăm despre pensiile parlamentarilor şi dacă vor beneficia sau nu unii sau alţi dintre parlamentari de aceste pensii. Poziţia noastră a fost foarte clară, aţi văzut că am dat o bătălie pe tranşee din BP, din comisia de spatut, din plenul Camerei să se vadă diferenţa foarte clară între noi şi majoritatea care a impus acest proiect de lege. În mod evident vom încerca în continuare să împiedicăm intrarea în vigoare a actului normativ care creează un regim privilegiat în materie de pensii pentru parlamentari în raport cu ceilalţi cetăţeni”, a adăugat Orban.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares