Dec 7, 2021, 19:37

Papa Francisc continuă revoluţia Bisericii Catolice. Sfântul Părinte cere preoţilor să ierte femeile care fac avort

abc.go.com

Papa Francisc a anunţat că va permite preoţilor catolici să ierte păcatele femeilor care au făcut avort, într-o nouă decizie istorică luată de Suveranul Pontif. Potrivit comunicatului, femeile care caută iertarea începând cu 8 decembrie, Anul Milostivirii, vor primi dezlegare. Sfântul Părinte spune că e conştient de presiunea pe care o simt femeile care aleg să facă acest pas.

„Tragedia avortului este trăită de unii dintre noi cu o conştiinţă superficială, ca şi cum nu ar realiza răul profund pe care îl presupune un asemenea act. Mulţi alţii, de cealaltă parte, chiar dacă trăiesc acest moment ca pe o înfrângere, cred că nu pot avea o altă opinie. Eu mă gândesc la toate femeile care au recurs la avort. Sunt conştient de presiunea care le-a condus la o asemenea decizie. Ştiu că este o traumă existenţială şi morală. Am cunoscut atâtea femei care poartă în suflet cicatricea acestei agonizante şi dureroase decizii. Ceea ce s-a întâmplat este profund nedrept. Dar, numai înţelegând adevărul actului ne poate face să nu ne pierdem speranţa. Iertarea lui Dumnezeu nu poate fi negată celui care s-a căit, cu atât mai mult celui care se spovedeşte cu inimă sinceră pentru a cere împăcarea cu Tatăl. Şi din acest motiv, am decis, fără să susţin contrariul, să permit tuturor preoţilor să acorde în Anul Milostivirii iertarea păcatului avortului celor care caută iertarea, cu inima strânsă”, a spus Suveranul Pontif într-un comunicat dat presei în urmă cu puţin timp.

Până în acest moment, Biserica Catolică şi-a exprimat ferm poziţia împotriva avortului. Mai mult, în ţările tradiţional catolice milioane de oameni protestează în fiecare an împotriva schimbării legislaţiei şi legalizării avortului.

Papa Francisc a uimit ieri după ce a intrat ieri în legătură directă prin satelit într-o biserică din Chicago, cu o americancă ce acuza abuzuri din cauza felului în care arată. Fata are o afecţiune rară care îi afectează pielea, asemeni psoriazisului. Suveranul Pontif a rugat-o în limba engleză să cânte pentru el.

„Pot să te rog să interpretezi un cântec pentru mine? Trebuie să fii curajoasă!”. Aceasta a cântat „Alături de tine, Maria”, în limba spaniolă.  „Mulţumesc foarte mult. Eşti foarte amabilă”, i-a spus acesta.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares