Ian 27, 2023, 23:16

Papa Francisc, furios în Mexic. Suveranul Pontif se ia de traficanți la ei acasă VIDEO

francisco

Suveranul Pontif  le-a cerut mexicanilor din unul dintre cele mai sărace municipii din țară, Ecatepec, să facă din Mexic un loc în care nimeni nu va trebui să-și plângă „bărbații și femeile, tinerii și copiii care sfârșesc distruși în mâinile traficanților morții”.

La mijlocul discursului în care deplângea soarta Mexicului, unde „s-a creat o societate doar pentru cei puțin” Papa Francisc și-a luat ochii de pe foaie, a început să se lovească nervos în cap și le-a spus oamenilor „să nu mai încerce să dialogheze cu diavolul”.

“Dacă ascultăm ce spune în Evanghelie, Iisus nu îi răspunde diavolului cu niciun cuvânt al său. Îi răspunde doar prin cuvântul lui Dumnezeu , cuvintele din Scriptură. Pentru că, frați și surori, să ne intre bine în cap, cu diavolul nu poți dialoga. Nu se poate vorbi. Pentru că va câștiga întotdeauna”, a spus Suveranul Pontif, înainte să își reia discursul de pe foaie.

1 milion de oameni au venit în unul dintre cele mai violente orașe din Mexic să asculte discursul de 12 minute al Papei, care li s-a adresat în limba maternă. După Ecatepec, Sfântul Părinte va merge la Tuxtla Gutierrez, San Cristobal de Las Casas, două orașe sărace de la frontiera cu Guatemala. Apoi în orașele baronilor drogurilor, mult mai vestitele Morelia și Ciudad Juarez.

Ecatepec este un municipiu de 1,7 milioane de locuitori, aflat la 20 de minute de capitala Ciudad de Mexico. Un loc în care gradul de sărăcie a atins recent 50% și în care anul trecut s-a decretat în premieră o alertă națională din cauza violenței de gen. Instrument folosit de autorități pentru a trimite armata și a preveni uciderile femeilor. Crime care deveniseră o obișnuință în Ecatepec. Numai în ultimii 3 ani au fost ucise 170 de femei. Mai mult, din cauza violențelor, locuitorii înarmați au instituit patrule urbane.

Papa Francisc le-a cerut sâmbătă episcopilor să înfrunte traficul de droguri și violența, cu ocazia unui discurs ținut în catedrala din Ciudad de Mexico.

„Amploarea fenomenului, complexitatea cauzelor sale, imensitatea extinderii sale care devorează ca niște metastaze și gravitatea violenței nu ne permit nouă, păstori ai bisericii, să ne refugiem în spatele unor simple denunțuri, ne cer un curaj profetic. Vă cer să nu subevaluați provocarea morală și anticivică pe care o reprezintă traficul de droguri pentru societatea mexicană, inclusiv pentru biserică”, a declarat Papa Francisc într-un lung discurs ținut în catedrala din capitala țării, în prima zi a vizitei sale.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares