Oct 16, 2021, 00:13

Papa Francisc găzduiește o româncă fără adăpost care a născut la Vatican, în stradă

1453305491-dbs3324

Papa Francisc va găzdui o româncă fără adăpost care a născut în cursul nopţii de marţi spre miercuri în Piaţa Sfântul Petru, în cetatea Vaticanului.

Românca de 35 de ani a fost găsită de polițiștii alertați prin telefon că o femeie urmează să nască în fața Bazilicii Sfântul Petru de la Vatican, potrivit La Repubblica. Cum au ajuns înaintea ambulaneței oamenii legii au ajutat-o pe româncă să nască, iar ambulanța a luat atât fetița nou-născută, cât și mama și le-a transportat la spital. Niciun nu este în pericol în acest moment, spun medicii, care felicită polițiștii pentru curaj. Mai ales că bebelușul a avut cordonul ombilical înfășurat în jurul gâtului.

Papa Francisc l-a trimis pe principalul său asistent pentru a oferi găzduire româncei şi familiei acesteia pe timp de un an la un adăpost monahal situat la periferia Romei.

„Înainte de a veni aici, am fost în Franţa şi în Spania, de unde am plecat acum patru luni, pe jos. Mai avem un copil, născut în Spania, dar care acum este în România”, a spus presei concubinul femeii.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares