Mai 28, 2023, 03:17

Papa Francisc, îndurerat de cei care îi refuză pe imigranţii din Africa şi Siria

papa

Papa Francisc le-a cerut credincioşilor să ierte persoanele şi instituţiile „care închid uşa” refugiaţilor şi a făcut apel la comunitatea internaţională să le ofere „o casă unde pot trăi fără teamă”, dar liderul partidului antiimigraţie Liga Nordului Matteo Salvini spune că nu are nevoie de iertare.

„Vă invit pe toţi să cereţi iertare pentru persoanele şi instituţiile care închid uşa acestor oameni ce doresc o viaţă, o familie şi să fie protejaţi”, a afirmat Suveranul Pontif miercuri, în cadrul audienţei sale săptămânale din Piaţa Sfântul Petru, relatează agenţia ANSA în pagina electronică, citată de Mediafax.

Papa a menţionat că numeroase persoane caută „un refugiu departe de ţara lor” şi „o casă unde pot trăi fără teamă, astfel încât demnitatea lor să poată fi respectată întotdeauna”.

Papa Francisc a încurajat „munca celor care oferă ajutor” refugiaţilor şi şi-a exprimat speranţa că „comunitatea internaţională va acţiona în mod unit şi eficient pentru a preveni cauzele migraţiei forţate”.

Însă liderul Ligii Nordului, Matteo Salvini, care a promovat o poziţie dură referitor la criza imigranţilor din Mediterana, a declarat miercuri că nu are nevoie de iertarea Papei.

„Câţi refugiaţi sunt la Vatican?”, a întrebat retoric Salvini, în cadrul unei emisiuni la Radio Padania. „Problema este că refugiaţii reprezintă un sfert dintre cei care sosesc, în timp ce restul sunt imigranţi economici. Nu avem nevoie să fim iertaţi”, a adăugat el.

Guvernatorul regiunii Lombardia, Roberto Maroni, membru al Ligii Nordului, conduce o iniţiativă de respingere a transferării în alte zone ale ţării a solicitanţilor de azil care sosesc în sudul Italiei.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares