Dec 3, 2021, 18:44

Papa Francisc lansează album rock. Preot român ortodox: textele noastre se cântă pe muzică rapp

papa album

 

Preot: Eu cred că nu toți rockerii sunt sataniști, așa cum cred că nu toți ortodocșii sunt ortodocși

Există deja foarte mulți rapperi care fac muzică pe texte ortodoxe. Nu deranjează pe nimeni, spune Constantin Necula, singurul preot care a apărut în mijlocul protestatarilor, de la izbucnirea protestelor. A făcut-o la Sibiu, unde a stat de vorba cu manifestantații, chiar dacă mulți nu au fost de acord cu el. Mai mult, părintele spune că ascultă 4 ore pe zi muzică rock.

R: „Părinte, pe 27 noiembrie va fi lansat „Wake Up!” primul LP aprobat de Vatican cu discursuri ale Papei Francisc, pe ritmuri pop și rock. Cum vedeți o asemenea lansare?
Constantin Necula: Este răspunsul, probabil, la faptul că Mitropolitul Clujului, le-a adus celor 6.000 de copii prezenți la Cluj, de care presa nu a vorbit deloc, la una dintre cele mai mari conferințe ortodoxe din Europa, trupa Holograf ca să le cânte. Nu este albumul Papei, Papa și-a dat acordul ca discursurile lui să fie folosite. E un mod anume de a te face simpatic. Poate să fie bun, poate să fie rău, asta o poate judeca Biserica Catolică, spre deosebire de ei, eu nu pot să judec un act al Bisericii Catolice.

R: Vedeți posibil așa ceva și în România, cu discursuri ale unui preot creștin-ortodox?
Constantin Necula: Există deja foarte mulți rapperi din zona Buzăului, din zona Râmnicu Sărat, care pe texte ortodoxe, au muzică rap. Nu deranjează pe nimeni. Ideea că Biserica Ortodoxă este foarte închisă, este încă una din marile stupizenii pe care le-am auzit de peste 20 de ani. De când sunt student la Teologie, aud cât de idiot și de tâmpit sunt și nu pot să schimb această opinie, nici măcar în raport cu mine.

R: Dumneavoastră ascultați muzică rock?
Constantin Necula: Eu sunt pe Rock FM cam patru ore pe zi. Îmi fac temele la matematică, unde mai lucrez sau în ceea ce privește o lectură ușoară, ascult Rock FM. (…) Eu cred că nu toți rockerii sunt sataniști așa cum cred că nu toți ortodocșii sunt ortodocși”, a spus pentru Agerpres Consilierul de Imagine al Mitropoliei Ardealului, profesor universitar la Facultatea de Teologie din Sibiu.

Papa Francisc va lansa, pe 27 noiembrie, un album de muzică rock progresiv, intitulat „Wake Up!”, ce va include 11 melodii în care fragmente din cele mai emoţionante discursuri ale Suveranului Pontif, în diferite limbi, vor fi îmbinate cu imnuri creştine în viziunea unor muzicieni contemporani.

Potrivit producătorilor albumului, o parte din încasările rezultate din vânzarea discului de debut al Suveranului Pontif vor fi donate unui fond de ajutorare a refugiaţilor

0 Comentarii

Shares