Iun 7, 2023, 19:21

Papa Francisc transmite condoleanţe României după drama din clubul Colectiv

papa

Suveranul Pontif și-a exprimat ”adânca durere pentru incidentul tragic care a avut loc într-o discotecă din București, în care și-au pierdut viața foarte mulți tineri”: se citește într-o telegramă trimisă, în numele Sfântului Părinte, de cardinalul secretar de Stat Pietro Parolin, președintelui României Klaus Iohannis.

În telegrama de condoleanțe, papa Francisc a dat asigurarea ”apropierii sale spirituale față de familiile victimelor, de autoritățile guvernului și de întreaga națiune”. În fine, Sfântul Părinte îi încredințează ”milostivirii Domnului pe cei care au murit într-un incident atât de dramatic” , arată Radio Vatican.

Monseniorul Ioan Robu a fost primul reprezentant al unei biserici care a fost la locul tragediei de vineri seară. El a ţinut să ceară iertare pentru că nu a fpcut nimeni nimic pentru a se împirdica astfel de dezastre.

„Zilele acestea, ieri, şi Biserica Catolică s-a rugat, în toate bisericile catolice pentru cei care au murit în acest loc şi pentru familiile loc care plâng, care suferă. Şi cu gândul acesta am venit şi eu, să mă alătur tuturor în acelaşi simţământ de credinţă, rugându-ne pentru cei care au plecat din această lume şi totodată rugându-ne şi pentru cei care au rămas cu lacrimi. Îmi cer iertare pentru că noi toţi din ţară nu am făcut nimic deosebit ca să evităm dezastrul. NU cred că am lucrat timp de 25 de ani, noi – bisericile, în a schimba aceste fărădelegi. MI se pare o nedreptate, dar mai cred încă un lucru: nimic nu se întâmplă doar din voinţa lui Dumnezeu. Ceea ce s-a întâmplat aici a fost din vinovăţia oamenilor. De ce să dăm vina pe Dumnezeu? Eu am vrut să fiu aici, să mă rog cu voi, să dau un semn de solidaritate, în rest…”, a spus şeful Bisericii Catolice

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares