Dec 8, 2022, 18:02

Patriarhul Daniel cere iertare

ipf

Patriarhul Daniel cere iertare tinerilor şi spune că Biserica îi iubeşte pe toţi, fie că vin sau nu la slujbe, în?elegând că tinerii de azi doresc nu numai socializare şi comuniune între ei, ci şi să fie asculta?i şi încuraja?i în aspira?iile lor.

„În aceste momente de mare durere pentru moartea multor tineri nevinovaţi la Clubul Colectiv din Bucureşti, pentru familiile îndoliate care îşi plâng pe cei dragi ai lor şi pentru cei răniţi care se află în spitale, dar şi în vreme de mare frământare socială, vă adresăm cuvânt părintesc de mângâiere şi de preţuire, de pace şi binecuvântare”, spune, joi, PF Daniel, într-un mesaj adresat tinerilor, citat de Mediafax.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române cere iertare tinerilor dacă nu a reuşit să le transmită mesajul potrivit cu privire la slujbele ţinute în biserică pentru cei care au murit în incendiul din 30 octombrie sau au fost răniţi grav.

„Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite. Înţelegem că tinerii de azi doresc nu numai socializare şi comuniune între ei, ci şi să fie ascultaţi şi încurajaţi în aspiraţiile lor. Biserica noastră îi iubeşte pe toţi tinerii, pe cei care vin la biserică şi pe cei care nu vin la biserică, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie şi pentru societate”, a mai spus PF Daniel.

Patriarhul a subliniat că doreşte să exprime mai multă afecţiune şi înţelegere pentru toţi tinerii din societate, respectând libertatea, demnitatea şi aspiraţiile lor.

„Biserica este acum alături de tineri, înţelegând dorinţa lor de înnoire spirituală şi morală a societăţii româneşti şi se roagă pentru prezentul şi viitorul poporului român, spre a trăi în pace şi unitate”, mai spune Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, citat într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române.

.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares