Mai 19, 2022, 11:46

Patriarhul Kirill a binecuvântat pinguinii din Antarctica VIDEO

Part-DV-DV2223078-1-1-1

Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kirill îşi continuă campania de imagine. După ce a făcut istorie întâlnindu-se cu Papa Francisc, după turneul din America de Sud, capul Bisericii Ortodoxe Ruse a mers până în Antarctica, la baza rusească Bellingshausen pentru a oficia o slujbă la Biserica Sfintei Treimi, un lăcaș de cult din lemn.

”Este un eveniment istoric în viața ortodoxiei ruse și dovedește că Biserica Rusă își îndeplinește misiunea pe toate continentele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse, Alexandr Volkov.

Înaltul prelat efectuează această vizită la invitația oamenilor de știință ruși de la baza de pe continentul austral, iar la slujba ținută patriarh au participat și membri ai altor expediții din zonă, precum cea din Chile, amplasată în apropiere de cea rusă.

Pe Twitter au fost postate imagini în care Patriarhul Kiril apare alături de pinguini. Internauţii au scris că Patriarhul a ajuns să spovedească pinguinii, alții că doar aceştia îl mai ascultă.

Patriarhul Kirill și-a început actualul turneu pastoral la 11 februarie, cu o vizită oficială în Cuba. În 12 februarie, pe aeroportul din Havana, a purtat un dialog de maximă importanță cu papa Francisc, în cadrul primei întâlniri la nivel înalt între Biserica Ortodoxă Rusă și Biserica Catolică după Marea Schismă din 1054, care a împărțit creștinismul între catolicism și ortodoxie.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares