Aug 1, 2021, 13:25

Patronul „Chocolat”, şef al unei grupări infracţionale, reţinut de DIICOT

chicolat contantinescu

Constantinescu: Chocolat a crescut prin munca cinstită a unor oameni extraordinari. Îmi cer iertare clienţilor

Tudor Constantinescu, patronul lanțului de restaurante și cafenele „Chocolat”, a fost reținut de procurorii DIICOT, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Procurorii au descoperit că în Capitală activează un grup infracțional organizat, condus de Tudor Constantinescu, specializat în evaziune fiscală și spălare de bani prin desfășurarea de activități comerciale prin diminuarea bazei impozabile cu ajutorul unor programe informatice de contabilitate ce permit ținerea unei evidențe contabile duble (una reală, în care sunt evidențiate veniturile adevărate, și una fictivă).

Activitatea infracțională era coordonată de Tudor Mihai Constantinescu, fost jurat la „Top Chef”, show-ul culinar de la Antena 1, și cetățeanul francez Guilbert-Lassange Jean Philippe Pierre Luc, asociați la societățile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Moșilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL și Theoprod Art SRL.

În anul 2006, aceștia au achiziționat un program informatic de contabilitate cu dublă gestiune, care se instalează pe casele de marcat, de la SC Solutions Center SRL din Constanța.

Acest program de contabilitate constă în existența a două registre de evidență contabilă de același tip, referitoare la aceleași bunuri și valori: unul reflectă realitatea economică și financiară a contribuabilului la care accesul este restricționat și unul falsificat, în care sunt înregistrate date și operațiuni ce relevă venituri inferioare celor reale pentru produsele livrate și banii încasați, potrivit Agerpres.

„Mulţumesc tuturor colaboratorilor şi clienţilor Chocolat, pe care vreau sa îi asigur de profesionalismul, corectitudinea şi transparenţa care au stat întotdeauna la baza afacerii pe care am construit-o în ultimii 9 ani. În această perioada, Chocolat a crescut, prin munca cinstită a unor oameni extraordinari şi devotaţi şi prin multă creativitate, de la un restaurant şi 7 angajaţi, la o echipă de peste 170 de oameni, în 6 locaţii din Bucureşti. Îmi cer iertare clienţilor pentru expunerea la situaţia creată astăzi (n.r. – joi) şi vă garantez că Chocolat va continua să se ridice la înălţimea aşteptărilor şi va menţine aceleaşi standarde ridicate în ceea ce priveşte produsele şi serviciile oferite”, a transmis Tudor Constantinescu, într-un comunicat de presă.

Procurorii DIICOT au audiat joi 112 persoane, printre care patronii și administratorii unor localuri din Capitală, după ce, în aceeași zi, anchetatorii au efectuat 43 de percheziții la cluburi și restaurante din București, printre care Chocolat, Trattoria Il Calcio, Fratelli, Le Club.

0 Comentarii

Shares