Iul 24, 2021, 10:34

Pelerinajul de la Mecca loveşte din nou. Preşedintele din Maldive, la un pas de moarte într-o explozie

maldive pr

Preşedintele Insulelor Maldive, Abdulla Yameen, a scăpat nevătămat dintr-o explozie produsă la bordul ambarcaţiunii sale în timp ce se întorcea din pelerinajul anual la Mecca (Hajj), din Arabia Saudită, infomează BBC în pagina electronică, citată de Mediafax.

Yameen nu a fost rănit, însă ministrul Mohamed Shareef a declarat pentru BBC că prima doamnă, Fathimath Ibrahim, un ofiţer de securitate al lui Yameen şi un membru al staff-ului de protocol al lui Shareef au fost răniţi.

Explozia a survenit luni dimineaţa, în timp ce ambarcaţiunea ce îl transporta pe Yameen şi pe însoţitorii săi de la aeroport acosta în capitala Male.

Poliţia „nu exclude nicio variantă. Ea desfăşoară o anchetă amănunţită la nivel local şi nu suntem siguri în acest moment dacă este un accident sau un atentat la viaţa preşedintelui”, a spus Shareef.

Potrivit site-ului agenţiei de presă DPA, Maldive solicită asistenţă internaţională pentru investigarea cazului.

Inspectorul pentru investigaţii Hamdhoon Rasheed a spus că poliţia va cere ajutorul Biroului Federal american (FBI) şi pe cel al poliţiei federale australiene.

Partidul Progresist din Maldive al lui Yameen şi principala formaţiune de opoziţie, Partidul Democrat Maldivian, au solicitat o anchetă rapidă privind incidentul.

0 Comentarii

Shares