Oct 15, 2021, 22:47

Pelerinajul la moaște dă startul campaniei electorale. Mii de credincioși cărați cu autocarele de Pandele VIDEO EXCLUSIV

vlcsnap-2015-10-10-00h31m18s154

Dintre sutele de mii de credincioși care sunt așteptați aceste zile la moaștele Sfintei Parascheva, câteva mii au pornit numai din Voluntari spre Iași. Primarul Florentin Pandele nu scapă ocazia să puncteze electoral în niciun an, iar 2015 nu face excepție. 30 de autocare ale Consiliului Local Voluntati, cu aproape 2000 de oameni la bord, au plecat în seara de vineri spre pelerinaj.

Coada de autocare a fost atât de mare încât a fost nevoie de ajutorul mai multor echipaje de poliție care să ajute convoiul de credincioși spre autostrada București-Ploiești. Oamenii au fost însoțiți și de o ambulanță.

Reprezentanţii Jandarmeriei ieşene au precizat că din localitatea ilfoveană Voluntari vor sosi aproximativ 7.000 de credincioşi cu 150 de autocare. Transportul pelerinilor va fi asigurat de Primăria Voluntari, care va plăti firmele venite din toată țara pentru a asigura transportul oamenilor.

Câteva sute de mii de pelerini sunt aşteptaţi în următoarele zile la Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, în municipiu urmând să fie aduse din Grecia şi moaştele Sfintei Maria Magdalena, iar de la Bucureşti cele ale Sfântului Ioan Gură de Aur.

Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, pelerinajul de la Iaşi va începe vineri seară şi va dura o săptămână, autorităţile ieşene estimând că în municipiu vor ajunge în această perioadă câteva sute de mii de credincioşi din întreaga ţară.  Credincioşilor care vor sta noaptea la rând pentru a se închina la sfintele moaşte le vor fi oferite de către autorităţi, dar şi de către Mitropolie, ceai cald şi pachete cu mâncare.

Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi scoase vineri seară din Catedrala Mitropolitană din Iaşi, iar după o scurtă procesiune vor fi depuse într-un baldachin, în curtea lăcaşului de cult.

Anul trecut, în cele şase zile de pelerinaj, aproximativ 250.000 de credincioşi s-au închinat la sfintele moaşte.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares