Mai 28, 2023, 03:32

Penalii Ghiţă şi Besciu, lăsaţi de DNA să plece la plajă în Grecia

plaja ghita

Deputatul Sebastian Ghiţă, urmărit penal sub acuzaţia de sprijinire a unui grup infracţional organizat în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, şi aflat sub control judiciar, va putea pleca în Grecia, timp de cinci zile, după ce procurorii DNA i-au permis acest lucru.

Procurorii DNA Ploieşti au admis o cerere de modificare a controlului judiciar depusă de deputatul Sebastian Ghiţă, astfel încât acestuia i s-a permis să părăsească ţara, începând de joi, timp de cinci zile, el plecând în Grecia în interes personal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deputatul Sebastian Ghiţă, urmărit penal sub acuzaţia de sprijinire a unui grup infracţional organizat în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a depus la DNA Ploieşti o cerere de modificare a condiţiilor controlului judiciar, cerere care a fost acceptată, au declarat corespondentului MEDIAFAX surse judiciare.

Astfel, Ghiţă a primit permisiunea de a părăsi ţara timp de cinci zile, începând de joi. El a plecat în Grecia, deplasarea făcându-se în interes personal.

Realitatea.net scrie că procurorii DIICOT și DNA și-au dat încuviințarea pentru ca suspecții Sebastian Ghiță și Dan Besciu să plece din țară ca să participe la o petrecere de botez organizată în Grecia.

Sebastian Ghiță va fi nașul gemenilor iar așa-zisul „rege al asfaltului” Dan Busciu este tatăl acestora.

Sebastian Ghiță se află în prezent sub control judiciar, măsură ce a fost dispusă în cazul lor în dosarul fraudării de fonduri europene în care este arestat preventiv Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta.

Dan Besciu, asociat şi administrator la Euroconstruct 98 Trading, este urmărit penal de DIICOT și se află sub control judiciar cu interdicția de a părăsi țara fiind cercetat pentru fapte de evaziune, spălare de bani şi delapidare cu un prejudiciu de aproximativ 34 de milioane de lei.

 

0 Comentarii

Shares