Iun 6, 2023, 20:14

Pericol pentru Băsescu: 6000 de musulmani se adună vineri pe stadionul Dinamo

India Eid al Fitr

Centrul Cultural Islamic organizează vineri dimineaţă pe stadionul Dinamo ceremonia care marchează finalul Ramadanului. „Comunitatea musulmană din România celebrează vineri, 17/07/2015 sfârșitul lunii de post Ramadan și va împlini rugăciunea de sărbătoare pe Stadionul Dinamo, la ora 7.30 (dimineața). După o lună în care musulmanii nu au mâncat și nu au băut nimic de la ivirea zorilor și până la apusul soarelui, urmează trei zile de sărbătoare, care vor fi inaugurate de o rugăciune în comun. Rugile lor se vor îndrepta către toți cei aflați în nevoie, cei din zonele aflate în conflict și către toți cei dragi.

Ca în fiecare an, această rugăciune și întâlnire a musulmanilor va avea loc pe stadionul Dinamo (pe pista de atletism) și sunt așteptați, ca și până acum 5-6000 de persoane. Se va împlini rugăciunea, urmată de scurte predici ținute în română, arabă și turcă. Toți copiii prezenți vor primi cadouri.
Profetul Muhammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a încurajat ca această rugăciune să se facă într-un loc deschis, mare, și la ea să participe întreaga familie, bărbați, femei și copii, pentru a se bucura împreună”, se arată într-un comunicat al Centrului Cultural Islamic.

0 Comentarii

Shares