Mar 25, 2023, 21:38

Peste 10 000 de oameni în stradă, după tragedia din Clubul Colectiv

sursa foto Teodor Tita / incentru.ro

Aproximativ zece mii de persoane au participat, duminică, la un marș dedicat victimelor care și-au pierdut viața în clubul Colectiv din Capitală, unii purtând pancarte anti-corupție și anti Gabriel Oprea.

sursa foto Teodor Tita incentru.ro
sursa foto Facebook Teodor Tita

Peste 5.000 de persoane au pornit din Piața Universității spre locul în care a avut loc incendiul, informează Agerpres.

De asemenea, peste 600 au pornit de la Piața Unirii, dar alte grupuri s-au alăturat pe parcurs celor care se îndreptau spre locul tragediei.

Participanții au fost în mare parte tineri, purtând haine negre. În momentul în care au ajuns în pe strada Tăbăcarilor, participanții la marș au depus flori și candele în fața clubului Colectiv și au păstrat câteva momente de reculegere

Unii dintre tineri aveau ochi înlăcrimați, alții purtau pancarte, precum „18.000 de biserici, 425 de spitale și stăm să ne uităm la frații noștri cum mor pe trotuare”.

În momentul în care tinerii au ajuns la locul tragediei, în fața clubului existau deja alte sute de flori și candele, aduse de oameni în ultimele două zile, în memoria victimelor accidentului de vineri seară.

Un covor de peste 30 de metri pătrați de candele și lumânări, mărturie a gândurilor, a compasiunii bucureștenilor, se așternea în fața Clubului. De asemenea, oamenii au mai adus icoane, fotografii, jerbe și coroane de flori sau chiar jucării de pluș.

(sursa foto Teodor Tita / incentru.ro)

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares