Dec 9, 2022, 06:57

Piedone se dă cu interesul național și vrea să candideze la Primăria Capitalei. Băsescu se încălzește pe margine

piedone si oprea bun

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, va anunța miercuri, într-o conferință de presă, că și-ar dori să candideze la Primăria Capitalei, știind că este situat pe primul loc în sondajele de opinie. Piedone și-ar dori să candideze din partea UNPR, el neputând să se înscrie oficial în partidul lui Gabriel Oprea, deocamdată, din cauza prevederilor legale referitoare la pierderea mandatului în cazul demisiei din partid.

Ieșirea la rampă a lui Piedone și alinierea, chiar și neoficială, la „interesul național”, încurcă socotelile PSD, pentru că UNPR și PSD vor merge în alegeri împreună. Or, PSD are deja doi candidați pentru Primăria Capitalei. Pe Sorin Oprescu, susținut puternic de Victor Ponta, și pe Robert Negoiță, căruia i-a promis Liviu Dragnea că va candida, în schimbul sprijinului primit la obținerea șefiei partidului.

Faptul că Piedone iese la bătaie în mod asumat, cu binecuvântarea implicită a lui Gabriel Oprea, arată că Generalul UNPR s-a decis să atace frontal problema în relația cu PSD.

Candidaturile pentru Primăria Capitalei și pentru primăriile de sector sunt foarte importante pentru marile partide, pentru că, așa cum se știe, rezultatul votului la alegerile locale dă tonul pentru cele parlamentare, iar cine câștigă voturile Bucureștiului capătă un mare avantaj electoral.

Alegerile de la anul se anunță cu atât mai spectaculoase cu cât ar putea însemna reîntoarcerea lui Traian Băsescu în tranșeele politice. După ce Băsescu a anunțat că se va înscrie oficial în PMP, surse din partid au declarat că fostul președinte va candida la Primăria Capitalei, pentru a funcționa ca „locomotivă” pentru formațiuna politică. Nu este clar dacă Băsescu va candida sub sigla PMP sau sub cea a PDL, având în vedere că președintele PDL Constanța, Claudiu Palaz, a înregistrat la OSIM sigla și denumirea PDL. Vasile Blaga a depus o contestație, încă netranșată.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares