Iun 2, 2023, 01:51

Plagiatul lui Gabriel Oprea, verificat de Consiliul Național de Etică

goprea

Suspiciunea de plagiat în cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea este analizată de Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, singurul organism abilitat pentru soluţionarea acestor sesizări la nivel naţional, a anunţat, vineri, Ministerul Educaţiei.

„În urma unei sesizări având ca obiect teza de doctorat elaborată de domnul prof. univ. dr. Gabriel Oprea, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, singurul organism abilitat pentru soluţionarea acestor sesizări la nivel naţional, a demarat cu celeritate procedurile de analiză a suspiciunilor enunţate în sesizarea anterior menţionată„, se arată într-un comunicat de presă al MECS, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu prevederile articolului 4^2 din Legea 206/2004 şi ale ordinului de ministru nr. 4.393/2012 privind Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, modificat şi completat prin ordinul de ministru nr. 4.835/2012, precum şi în baza art. 28 din acelaşi regulament, care stipulează modul de rezolvare a sesizărilor privind persoanele cu funcţii de demnitate publică, „sesizările sau contestaţiile care vizează conducători de instituţii şi unităţi de cercetare-dezvoltare ori de instituţii publice, membri ai consiliilor de administraţie, ai comitetelor de direcţie, ai consiliilor ştiinţifice sau ai comisiilor de etică ale instituţiilor şi unităţilor de cercetare-dezvoltare ori persoane cu funcţii de demnitate publică sunt analizate direct de Consiliul Naţional de Etică”.

În cazul în care Consiliul Naţional de Etică constată, în urma analizelor făcute, că au avut loc abateri, recomandă sancţiuni către autorităţile competente

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares