Mar 29, 2023, 09:03

PNL a bătut palma cu UNPR să candideze împreună la parlamentare. Partidul lui Gabriel Oprea primește promisiunea intrării la guvernare

gabriel oprea

După ce Biroul Permanent al PNL i-a mandatat miercuri pe co-președinții Blaga și Gorghiu să înceapă negocieri pentru crearea unei platforme politice care să se opună PSD la alegerile parlamentare, liderii liberalilor au și bătut palma cu UNPR pentru o alianță electorală și guvernare comună după plecarea tehnocraților. Președintele UNPR, Valeriu Steriu, a purtat discuții, joi, în acest sens, cu Alina Gorghiu, PNL oferind UNPR locuri eligibile pe lista PNL și portofolii în viitorul guvern. Totodată, liderii PNL și UNPR au discutat despre cum să facă alianțe pentru majorități în Consiliile Județene și locale.

Steriu a fost chemat imediat după negocierile cu PNL, la PSD, de Liviu Dragnea, prea puțin încântat de faptul că UNPR negociază pe la spatele social-democraților. Steriu însă i-a dat lui Dragnea asigurări că i-a refuzat pe liberali. „Mi-a spus că oferta a fost declinată”, a declarat Dragnea la sediul PSD. Steriu nu a declarat totuși același lucru. „Sunt discuții exploratorii”, a spus el.

De menționat este faptul că Gabriel Oprea a fost prezent pe parcursul întregii zile la sediul UNPR, unde a stat în curtea partidului, la masă, cu Valeriu Steriu, sfătuindu-l pe acesta ce poziție să adopte la negocieri. Surse din conducerea PNL susțin că Oprea și-a dat acordul pentru alianța electorală cu PNL.

Sursele citate susțin că, pe lângă cele câteva procente pe care le-ar aduce UNPR la zestrea electorală comună, liberalii își doresc foarte mult să răstoarne majoritatea politică în parlament, unde PSD va pierde în jur de 60 de parlamentari care au obținut posturi de primar și de consilieri județeni.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares