Iun 8, 2023, 02:10

PNL a cerut de la Iohannis garanţii că nu îşi face alt partid. De la Cioloş au cerut o bucată din putere

iohannis la pnl

Liderii PNL au cerut de la Klaus Iohannis garanţii că nu intenţionează să abandoneze partidul pentru care a candidat la Preşedinţie, ei suspectând că la Palatul Cotroceni se pregăteşte construirea unei noi forţe politice în jurul guvernului de tehnocraţi şi al platformei pe care Preşedintele şi-o construieşte pe „vocea străzii”, au declarat pentru BreakingNews24 surse din conducerea PNL.

Sursele citate susţin că liberalii nu au primit nicio garanţie că nu s-ar întâmpla aşa ceva, lucru care le-a sporit temerile legate de o strategie ascunsă a şefului statului.

Un alt lucru care măreşte gradul de panică în interiorul PNL este faptul că nu li s-a spus clar dacă premierul desemnat, Dacian Cioloş, le va acorda şi lor dreptul de a face numiri la nivelul Guvernului, pentru posturile de secretar de stat, de directori în instituţiile deconcentrate, la regiile autonome, la prefecturi.

Alina Gorghiu a anunţat public că i-au cerut lui Cioloş să scoată din administraţie oamenii numiţi de PSD, dar nu a precizat ce răspuns au primit de la acesta.

Pe fondul lipsei de comunicare între PNL şi Palatul Cotroceni şi al comunicării nebuloase cu noul premier, foştii PDL-işti ai lui Băsescu, Anca Boagiu, Gheorghe Flutur, Lucian Duţă, s-au adunat miercuri la sediul din Modrogan pentru a pregăti nişte nume de „specialişti” pe care să îi pregătească de numire în cazul în care Cioloş le va permite acest lucru.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares