Mar 29, 2023, 16:30

PNL a rămas fără candidat la primăria Ploieștiului

sursa foto telegrama.ro

Senatorul PNL Andrei Volosevici, care este urmărit penal pentru fapte de corupție, a anunțat, duminică seară, că își retrage candidatura la Primăria Ploiești având în vedere faptul că este vizat de o anchetă.

„Pe 24 martie 2016 am fost chemat la DNA Ploiești și mi s-a comunicat că sunt suspect pentru posibile fapte de corupție petrecute în anul 2012. În legătură cu aceste aspecte, sunt convins că îmi voi demonstra nevinovăția, dar doresc să fac acest lucru la instituțiile abilitate, fără a încerca să mă victimizez în spațiul public. Dată fiind această nouă situație în care mă aflu, din respect față de colegii de partid și mai ales față de dumneavoastră, ploieștenii, și așa greu încercați de incompetența celor care conduc orașul din 2012, am decis să îmi retrag opțiunea de a candida la primăria Ploiești”, a scris Volosevici pe pagina sa de Facebook, citată de Agerpres

Andrei Volosevici a fost primar al Ploieștiului din partea PDL, în mandatul 2008-2012, iar în toamna lui 2012 a fost ales senator într-un colegiul din Ploiești. De asemenea, Volosevici fusese anunțat oficial drept candidat al PNL pentru un nou mandat de primar al Ploieștiului.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în anul 2012, Volosevici, în calitate de primar, a pretins unui om de afaceri, denunțător în cauză, suma de 80.000 de lei pe care a primit-o în trei tranșe, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale (la care candida pentru obținerea unui nou mandat), pentru ca, în schimb, o anumită firmă la care omul de afaceri avea interes să câștige un contract pentru executarea unei parcări supraterane în municipiul Ploiești, finanțat de primărie.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares