Aug 9, 2022, 13:07

PNL: Angela Merkel îl susţine pe Cătălin Predoiu

Zimbio.com

 

PNL anunţă că Angela Merkel îl susţine pe Cătălin Predoiu, candidatul libealilor la Primăria Capitalei. Un msaj din partea cancelarului german a fost transmis miercuri prin intermediul lui Gunter Krichbaum, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag.

Cunosc foarte bine problemele cu care se confruntă țara dumneavoastră, problemele cu care se confruntă Bucureștiul și, de asemenea, cunosc foarte bine persoanele care ar putea să rezolve aceste probleme stringente. Oamenii s-au săturat de corupție și este momentul să vedem fețe noi, oameni cu credibilitate care pot lupta împotriva acestui flagel. Sunt convins că bucureștenii caută oameni competenți care să rezolve aceste probleme nu numai de unii singuri, ci în interiorul unei rețele internaționale de instituții. Și când mă uit la aceste criterii, văd și omul potrivit, acesta este Cătălin Predoiu. Îl cunosc pe Cătălin Predoiu de foarte mulți ani, de când era ministru al Justiției, și știu că este un om competent, un om care este în stare să rezolve aceste probleme. Noi ne dorim să avem parteneri în România oameni curați, oameni competenți, oameni care nu au nimic de-a face cu corupția. Acesta este motivul pentru care îl sprijin pe Cătălin Predoiu pentru a deveni primar general al Capitalei aici, în București”, a declarat Gunter Krichbaum în conferinţa de presă susținută alături de Cătălin Predoiu la sediul central al PNL.

Întrebat daca mesajul de susținere a candidaturii lui Cătălin Predoiu la Primăria Capitalei este unul personal, sau dacă mesajul are susținerea grupului parlamentar din care provine, Gunter Krichbaum a declarat, conform unui comunicat al PNL: “Tot ce spun eu acum despre România puteți fi siguri că este expresia dorințelor grupului parlamentar din care fac parte și este expresia dorinței doamnei Merkel. Avem o relație foarte strânsă, România cu Germania. Suntem foarte interesați de dezvoltarea României atât din punct de vedere al luptei împotriva corupției, cât și din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii. Investitorii germani sunt interesați de trei lucruri: statul de drept, statul de drept și statul de drept. Știm foarte bine că domnul Predoiu poate garanta acest lucru, statul de drept este personificat în domnul Predoiu”.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares