Ian 27, 2023, 18:57

PNL anulează lanțul uman de la Parlament pentru că face și PSD unul

pnl

PNL renunţă la lanţul uman care ar fi urmat să fie organizat vineri la Palatul Parlamentului, în condiţiile în care în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră PMB a aprobat şi un miting al PSD, a anunţat Vasile Blaga, spunând că liberalii nu vor să fie parte la manifestaţii ca în anii ’90. 

Liberalii au decis în ședința Biroului Permanent al PNL să renunțe la manifestațiile plănuite pentru ziua moțiunii de cenzură în București, din cauză că Primarul Capitalei a dat autorizație pentru o contramanifestație a PSD la Palatul Parlamentului și era predictibil că ar fi apărut o confruntare între cele două tabere, în stradă.

Nu dorim să fie incidente şi nu dorim să fim părtaşi la evenimente ca acelea din iunie 1990 pentru că, din toate informaţiile pe care le aveam, ne aşteptam la acest lucru”, a spus Blaga, în urma şedinţei BPN al PNL, citat de Mediafax.

Marţi seară, Vasile Blaga spunea, la Gândul Live, că liberalii au avut parte de o ”surpriză”, constatând că Primăria Capitalei a aprobat şi organizarea unui miting PSD în aceeaşi zi, la aceeaşi oră şi în acelaşi loc.

„Surpriză la Primăria Generală a Capitalei: două mitinguri, au venit şi pesediştii. Şi atunci apucă-te şi împarte în două cercul din jurul Parlamentului, pe partea dinspre Academie cei care ne susţin pe noi şi proiectul nostru, pe partea cealaltă ei. Incredibil. Spre Parcul Izvor, PSD-ul, aşa a zis domnul Oprescu, şi noi pe partea cealaltă. Ăsta este Victor Ponta. (…) Pe de o parte ne ameninţă, să încerce să-i timoreze pe cei mai slabi de înger, pe de altă parte îşi trimite trupele să facă o contramanifestaţie„, afirma liderul liberal.

„De câteva zile am anunţat faptul că vom face un lanţ uman în jurul Parlamentului pentru respectarea unor drepturi ale cetăţenilor români. Astăzi se adeveresc ameninţările lui Ponta şi ale ilustrului necunoscut Cazanciuc de la Ministerul Justiţiei, ameninţări care spuneau un lucru: că vor face aşa încât să strice o manifestare paşnică pe care PNL doreşte să o organizeze. (.. .) O să fac un apel la PSD şi la forţele de ordine să înţeleagă că demersul PNL este unul paşnic, nu ne dorim niciun fel de concurenţă cu PSD, dacă o să-i întrebaţi pe cei de la PSD o să vedeţi că nici nu ştiu de ce organizează acest protest, decât acela de a crea situaţii neplăcute”, a declarat Alina Gorghiu, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Liberalii au adoptat în Biroul Permanent o rezoluție prin care fac apel la celelalte partide pentru declanșarea alegrilor anticipate.

„Partidul Național Liberal face un apel la toate forțele politice din Parlamentul României, la parlamentarii de bună credință din toate partidele coaliției de guvernare, pentru realizarea unui consens politic în vederea pregătirii alegerilor parlamentare anticipate. Acest lucru presupune adoptarea cu celeritate a legii alegerilor generale și a legii votului prin corespondență. Aceste schimbări vor face posibilă exercitarea dreptului fundamental al românilor de a-și alege liber și transparent reprezentanții în Parlamentul României – un drept refuzat și negat de către Ponta și PSD la alegerile prezidențiale”, se arată în rezoluția PNL.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares