Iun 7, 2023, 15:29

PNL condamnă nepotismul. Formidabila poveste a rubedeniilor lui Teodor Atanasiu, nr 2 în PNL

Teodor Atanasiu si sotia la nunta cumnatului sau pe care l-a angajat la AVAS

PNL a stabilit ca implicarea în scandaluri de nepotism să fie unul dintre criteriile de integritate obligatorii pentru candidaţii liberali la orice funcţie în partid şi în aparatul de stat. Dacă se va aplica, prima victimă a integrităţii de partid ar putea fi chiar numărul 2 al liberalilor, primvicepreşedintele Teodor Atanasiu. 

Atanasiu are o îndelungată şi spectaculoasă experienţă în promovarea neamurilor sale în funcţii bine plătite din bani publici. 

Realitatea.net scria în 2008 că Dorin Bişboacă, cumnatul lui Teodor Atanasiu, figurează pe statele de plată ale AVAS ca expert financiar la Direcţia de Control. Acesta s-a angajat la AVAS la începutul anului trecut, la nici trei luni după ce soţul surorii sale a fost numit preşedinte. Din iunie anul trecut, Dorin Bişboacă a fost numit şi membru în Consiliu de Administraţie al Societăţii Naţionale a Apelor Minerale, companie controlată de AVAS.

Prietenul şi fostul partener de afaceri al lui Teodor Atanasiu şi-a găsit şi el un post de conducere în AVAS. Nicuşor Mihai a devenit director general al Autorităţii fără concurs şi a fost numit în nu mai puţin de şase consilii de administraţie ale unor importante companii aflate în subordinea AVAS: Automobile Craiova, Uzina Mecanică Oraştie, Daewoo Automobile România, Romarm, Electrica si CL Cugir. Buni prieteni, Atanasiu şi Mihai au fost parteneri de afaceri timp de circa 15 ani.

Şi actualul partener de afaceri al soţiei lui Teodor Atanasiu şi-a gasit loc în cinci consilii de administraţie ale unor compananii deţinute de AVAS. Florin Claudiu Roman, asociat cu Laura Atanasiu în două firme, a fost numit în consiliile de administraţie ale BTT SA, E.ON Gaz Distribuţie SA, Eximbank SA, Daewoo Automobile SA Mecatim SA, nota Realitatea.net.

Dar cea mai spectaculoasă poveste este cea a soţiei lui Atanasiu, Laura Bijboacă, care, la primirea inelului de logodnă s-a despărţit de profesia sa de traducător în provincie şi a fost propulsată în Guvern, apoi chiar la ASF, unde atâtea neveste liberale au încasat sute de mii de euro salariu.

nevasta lui atanasiu

Iată ce scria Hotnews despre incredibila ascensiune a soţiei liderului PNL:

„Născuta în 28 iunie 1980, deci mai tânară cu aproape două decenii decât prima soţie a lui Teodor Atanasiu, Laura Bişboaca i-a sucit minţile lui Teo în preajma campaniei electorale din 2004. Profesia de bază a noii soţii este aceea de traducatoare de limba engleză şi franceză.

In iunie 2003, Laura Bişboacă a ocupat unul dintre cele două posturi din cadrul Antenei Ansamblul Regiunilor Europei (ARE), un birou nou-înfiinţat în sediul CJ Alba. Ulterior, în septembrie, Laura a plecat, pentru doua saptămâni, la sediul Secretariatului General al ARE de la Strasbourg, pentru un scurt stagiu de pregătire.

La sfârşitul lui octombrie 2004, deci în plină campanie electorala, Teodor Atanasiu, în calitatea lui de membru supleant al Antenei ARE, s-a deplasat la Berna, în Elveţia, pentru a participa la o şedinta a Biroului ARE. Ca însoţitor în aceasta deplasare, Teodor Atanasiu a cooptat-o pe tanara Laura Bişboacă, angajată a biroului ARE de la Alba Iulia.

În 2005, după ce Atanasiu a devenit ministru al apărării, a luat-o la Bucureşti si pe domnişoara Bişboacă, pe care a plasat-o într-o funcţie de consilier pe probleme de imagine. Presa a descoperit şi dezvăluit rapid legatura extraconjugala a ministrului, şi divortul de fosta soţie a fost consemnat oficial pe 1 septembrie 2005.

La două luni dupa divorţ, Teodor Atanasiu s-a recăsătorit cu tânăra Laura Bişboaca. Nunta ministrului a fost consumată la Cercul Militar Naţional, iar naşi au fost patronii companiei RAI Asigurari, Doina şi Dan Tudor. Fosta traducatoare din Alba Iulia a cunoscut rapid, şi pe plan profesional, o ascensiune în pas cu moda liberalismului românesc.

Astfel, ea a fost brusc cea mai nimerită  să ocupe o funcţie de consilier la Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul din cadrul Guvernului României, iar apoi Laura-Maria Atanasiu a figurat printre consilierii de la cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu.

Laura a fost propulsată rapid şi in fruntea unei organizatii de femei a PNL, ministrul Atanasiu convingându-i pe liberali că fosta domnişoară Bişboacă e un strateg de frunte.

Astfel, pe 25 martie 2006, nevasta lui Atanasiu a fost aleasă vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei (OJFL) a PNL Alba. Cu acea ocazie, Ludovic Orban, a facut celebra declaraţie politica conform căreia femeile liberale nu trebuie sa treacă prin patul vreunui şef pentru a obtine o funcţie publică.”

Laura Atanasiu Bijboacă a fost apoi angajată la ASF, de unde şi-a dat demisia cu 3 săptămâni înainte de izbucnirea scandalului legat de soţiile politicienilor angajate la Supravegherea Financiară, pe salarii de mii de euro lunar. Acum, locul de muncă al soţiei lui Atanasiu este ţinut la secret, în declaraţiile de avere ale liderului PNL ea raportând doar „venituri salariale”, fără a preciza şi sursa acestora

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares