Dec 7, 2021, 21:05

PNL depune luni moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta

sursa foto Alina Gorghiu Facebook

Liderii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au anunţat astăzi că liberalii vor depune luni o moţiune de cenzură pe tema lipsei de credibilitate a Guvernului Ponta.

„Avem un prim-ministru trimis în judecată pentru fapte de corupție care refuză să facă un gest elementar, un gest igienic și anume să-și dea demisia. Din păcate refuză acest gest normal, care ar reprezenta, cred eu, exact ceea ce interesul național în acest moment o cere. Mai mult, premierul nu doar că nu își dă demisia, în acest moment singura sa reacție este de a ataca procurorul de caz, gest pe care cred că nici un parlamentar nu ar trebui să si-l permită vreodată. Pot spune cu toată responsabilitatea că acest gest este prea mult chiar și pentru Victor Ponta. Cu un prim-ministru trimis în judecată și menținut în funcție, România pare un stat care tolerează corupția, pare un stat care, din păcate, se degradează”, a afirmat Gorghiu.

Alina Gorghiu i-au îndemnat şi pe liderii partidelor din coaliţia de guvernare să îoo retragă sprijinul lui Ponta.

La fel de vinovaţi precum Ponta ar părea şi cei care îl susţin din cadrul coaliţiei aflate la guvernare, pentru că le-am solicitat ieri să se disocieze de Ponta şi să ţină cont de interesul ţării şi să-i retragă sprijinul. (…) Fac un apel apăsat către toţi cei care sunt parlamentari şi se află în coaliţia care susţine Guvernul să analizeze cu înţelepciune situaţia şi să ia o decizie în interesul României şi să susţină moţiunea, a mai spus Alina Gorghiu.

Liderii PNL au menționat că ‘moțiunea de cenzură pe tema lipsei de credibilitate a Guvernului, generată de problemele în Justiție ale premierului’ va fi depusă luni în Parlament, decizia fiind luată în cadrul ședinței Colegiului Director Național al partidului, desfășurată, vineri, la Poiana Brașov.

Copreședintele PNL, Vasile Blaga, a adăugat că în ziua în care se va discuta moțiunea de cenzură va fi organizat un miting la Palatul Parlamentului din București. „Vom susține un guvern condus de Cătălin Predoiu, care este candidatul nostru pentru funcția de prim-ministru”, a spus Vasile Blaga.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares