Aug 12, 2022, 15:37

PNL, din nou în offside. PSD a decis să nu anuleze salariile mărite ale lui Iohannis şi Ponta

caruta pnl

BPN al PSD a decis să nu respingă, în parlament, ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor. Aceasta va  fi discutată în Parlament în acelaşi timp cu Legea salarizării bugetarilor, urmând ca aceasta să conţină, la final, şi salariile majorate ale celor 48 de demnitari, precum şi majorări pentru restul categoriilor de aleşi – parlamentari, primari, şefi de CJ-uri etc. Până atunci, ordonanţa rămâne în vigoare şi cei 48 de demnitari îşi vor primi salariile majorate chiar în primele zile ale lunii septembrie. 

Sâmbătă, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, după şedinţa BPN, că liberalii au decis în mod formal să respingă în Parlament ordonaţa privind creşterea salariilor demnitarilor, afirmând că aceste majorări trebuie discutate în acelaşi timp cu Legea salarizării bugetarilor.

Alina Gorghiu a mai afirmat că BPN al PNL, reunit la Gura Humorului, a votat în unanimitate pentru respingerea ordonanţei privind creşterea salariilor demnitarilor.

„PNL a votat, astăzi, şi formal, pentru că decizia politică a fost deja luată, în unanimitate, pentru respingerea ordonanţei privind creşterea salariilor demnitarilor, pentru că este nevoie să discuţi în mod unitar, corelat aceste salarii din domeniul bugetar şi această discuţie va fi făcută în Parlament, actunci când acel proiect de lege va veni şi vom prezenta un punct de vedere articulat din partea PNL”, a declarat Alina Gorghiu.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares