Mar 28, 2023, 01:16

PNL face moţiune anti Ghiţă. Ghiţă o sună pe Gorghiu, Gorghiu nu-l sună pe Orban

foto Hotnews.ro

Moţiunea simplă a PNL pe tema jafului de la Transelectrica care va fi dezbătută marți în plenul Camerei Deputaților, a stârnit mânia lui Sebastian Ghiță, care îl amenință cu un proces penal pentru calomnie pe liderul deputaților liberali, Ludovic Orban.

Asta din cauză că moțiunea PNL dezvăluie că una dintre firmele din imperiul lui Ghiță, 2KTelecom, a prejudiciat statul printr-un contract acordat de Traselectrica.

„Ministerul Economiei prin atitudinea sa tăcută și îngăduitoare este părtaș și direct responsabil pentru toate contractele care secătuiesc bugetul operatorului național de transport al energiei.

Firmele de casă ale liderilor PSD s-au mufat la resursele financiare prin încheierea de contracte avantajoase lor și contrare intereselor statului.

Un exemplu ne este oferit de firma 2K Telecom controlată de familia lui Sebastian Ghiță, aflată deja în vizorul organelor de anchetă pentru contractele derulate cu diverse instituții ale statului.

Printr-un contract încheiat cu TELETRANS care este furnizorul de soluții și servicii de telecomunicații, tehnologia informației și informatică de proces/SCADA pentru CNTEE TRANSELECTRICA această firmă conectează prin rețeaua Transelectrica toate reședințele de județ cu capitala.

Este vorba despre o rețea de aproximativ 5000 de km de fibră optică închiriată către 31 de beneficiari pentru modica sumă de aproximativ 12.000 euro lunar, din care firma 2kTelecom a plătit în luna martie 2015 suma derizorie de 2.500 euro cu TVA. Dacă acest contract s-ar fi încheiat în condiții de piață pentru cei 5000 de km de fibră optică ar fi trebuit plătiți minim 2,5 milioane de euro pe luna (ținând cont de numărul de km de fibră optică, respectiv de capacitatea de transfer flux de date pe cele peste 34 de circuite ale fibrei optice aflată în proprietatea Transelectrica).

Diferența este uriașă și ea se află în buzunarul firmei 2k Telecom și a firmelor de casă ale PSD, în acest fel statul fiind prejudiciat cu milioane de euro/ pe lună.

Iată cum fondurile de care ar trebui să beneficieze companiile de stat și care ar trebui să se regăsească în investiții, în îmbunătățirea calității serviciilor ajung către firme din zona de influență a PSD-ului”.

Enervat, Sebastian Ghiță a amenințat că va face plângere penală împotriva lui Ludovic Orban și că a discutat cu Alina Gorghiu, șefa liberalilor, despre acest lucru.

Ludovic Orban însă a declarat pentru BreakingNews24 că Alina Gorghiu nu i-a spus nimic despre o astfel de discuție și că  nu se teme de Ghiță. „Domnul Ghiță poate să dea în judecată pe toți cei 99 de deputați care au semnat moțiunea simplă. Pe mine mă tot amenință de doi ani”, a spus Orban.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares