Mar 30, 2023, 11:04

PNL, furios pe desemnarea lui MRU la SIE. „Va fi foarte greu să controlăm votul secret”

mru pnl

Liberalii sunt extrem de furioşi din cauza nominalizării lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia Serviciului de Informaţii Externe. Deşi la nivel public se arată concilianţi şi dispuşi să se bată pentru procedurile din Parlament, surse din conducerea PNL au declarat pentru BreakingNews24 că Preşedintele Iohannis nu i-a informat că are de gând să îl numească pe fostul şef al SIE din perioada lui Băsescu şi că au aflat ieri, când Administraţia Prezidenţială a făcut publică nominalizarea.

Liberalii consideră incorectă procedura lui Iohannis, motivând că acesta ia decizi despre care nu îi informează şi apoi le trimite în Parlament şi ei trebuie să rezolve solicitările lui la vot.

„În primul rând că nu putem, ca liberali, să ne extaziem public fază de acest personaj, Mihai Răzvan Ungureanu, care duce în spate o întregă istorie încărcată de imaginea lui Băsescu şi de atâtea controverse. În al doilea rând, votul va fi secret, cu bile, şi va fi foarte greu pentru noi să controlăm voturile liberalilor autentici, pentru că cei din vechiul PNL nu îl vor pe Ungureanu şef la SIE. Va trebui să ducem multă muncă de lămurire cu grupurile parlamentare”, au spus sursele citate.

Birourile Permanente ale celor două Camere vor fi convocate luni pentru procedura de numire a lui Mihai Răzvan Ungrureanu

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares