Iun 7, 2023, 14:27

PNL ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură în cazul Oprea

alina gorghiu

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, la Buzău, că ia în calcul depunerea unei moţiuni simple împotriva vicepremierului Gabriel Oprea, dar şi constituirea unei comisii de anchetă care să clarifice ”o situaţie pe care Oprea avea obligaţia să o lămurească”.

”Sunt în continuare întrebări la care Oprea nu a răspuns. Şi vorbim de patru zile de tăcere de când poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în misiune. Se distruge credibilitatea instituţiilor, în primul rând a Ministerului de Interne, a cărui credibilitate trebuie apărată de oricine, inclusiv de ministru, dar, iată, că se refuză o explicaţie, o reparaţie morală, familia merită toate explicaţiile despre ce s-a întâmplat acolo. Dacă aceste lămuriri nu vor fi făcute publice, atunci se impune o demisie, e un gest necesar, iar dacă nu va fi, se impune demiterea de către premierul Ponta”, a declarat Alina Gorghiu.

Ea a adăugat că, luni, va propune conducerii PNL şi grupurilor parlamentare o discuţie privind ”pârghiile parlamentare” care pot face lumină în cazul accidentului în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, luând în calcul, inclusiv, depunerea unei moţiuni simple împotriva lui Gabriel Oprea.

”Vorbim de mijloace parlamentare: o moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, o comisie de anchetă, interpelări şi orice mijloc parlamentar care va reuşi să lămurească o situaţie pe care avea obligaţia domnul Oprea să o lămurească. Nu a făcut-o, noi punem interesul public înaintea oricărui interes politic. Luni, vom discuta cu grupurile parlamentare, vom discuta şi vom opta pentru pârtia parlamentară cea mai eficientă. Putem face interpelări faţă de diverse instituţii, să chemăm ministrul în Parlamentar, sunt multe pârghii pe care le vom analiza şi luni vă vom prezenta decizia pe care grupurile parlamentare o vor lua”, a mai spus Gorghiu.

Şi asta pentru că de patru zile ministrul Oprea nu făcut nicio lămurire în cazul accidentului în urma căruia poliţistul Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a vicepremierului, a decedat, susţinând că atunci când este vorba de pierderi de vieţi omeneşti lipsa de transparenţă este ”inacceptabilă”.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares